2016 m. spalio 30 d., sekmadienis

Misku teikiama nauda

Misku teikiama nauda Kiekvienam planetos gyventojui tenka po 0,6 ha miško. Galimybė suteikiama miestiečiams mėgautis lengvai pasiekiamomis žaliosiomis erdvėmis ir nedideliu lopinėliu. Miškas – teritorija, tankiai apaugusi medžiais, sudaranti tam tikrą gyvosios gamtos buveinę.

Misku teikiama nauda
Miškai dengia apie 30 % Žemės sausumos ir yra vienas svariausių. Nuo seno Europoje medžiai buvo kertami tik žiemą. Kertant mišką šaltuoju metų laiku, mediena būna geresnės.


Apibendrinti mokinių žinias apie mišką, jo teikiamą naudą, saugų elgesį miške.

Misku teikiama nauda
Suprasti ir paaiškinti, kokia pragaištinga gyvybei. Puikiai suvokiame, kad į miško teikiamą naudą turime žvelgti kur kas plačiau, įvertinti ir kitas jo funkcijas. Man regis, kad ir klasikinis miško. Kirtimų ir kitų miško darbų poveikis aplinkai ir visuomenei. Miškas ne tik teikia medieną ir kitus miško produktus, bet ir yra esminis ekologinės. Lietuvos piliečiai vertina miškų teikiamą ekologinę ir socialinę naudą, kaip ir kiti europiečiai.


Prieš kelis metus atliktame Aplinkos ministerijos. Specialistai tvirtina, jog miško naikinimas — tikras paradoksas. Ten būtų įkainota visa miško teikiama nauda aplinkai ir „įkurta pasaulio miškų organizacija.

Misku teikiama nauda
Miškų teikiama nauda labai svarbi visuomenei (12). Biologinės įvairovės apsaugai miškuose turi būti skirtas deramas dėmesys (14). Kartu su miškais nyko tūkstančiai gyvybės formų ir visa kita teikiama miško nauda. Jis vertingas ne tik savo turtais. Lietuvos miškų ištekliai – plotai ir medienos tūriai nuolatos didėja, kertama gerokai.


Mediena – toli gražu ne vienintelė miško teikiama nauda. Svarstydami apie miškų teikiamą naudą, visas vertinimui pateiktas miškų funkcijas šalies gyventojai apibūdina kaip svarbias. Lietuvoje yra formuojama ilgalaikė miškų ūkio. Lietuvos visuomenė itin aukštai vertina miškų teikiamą ekologinę ir socialinę naudą, ekonominė miškų nauda yra mažiau svarbi.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...