2016 m. spalio 6 d., ketvirtadienis

Vandens reiksme organizmams

Vandens reiksme organizmams Su vandeniu yra susiję visi svarbiausi gyvybiniai organizmų procesai – tai biocheminės reakcijos, kvėpavimas, mityba, medžiagų apykaita. Moksliniais tyrimais įrodyta, jog vandens yra visose gyvų organizmų ląstelėse. Nustatyta, jog net 70 procentų žmogaus organizmo sudaro vanduo, o per metus. Labiausiai paplitęs Žemėje junginys - vanduo. Vanduo yra labai svarbus žmogaus organizmui, jis dalyvauja daugelyje organizmo funkcijų ir sudaro didžiausią kūno dalį – suaugusiųjų apie. Greta to, kad vanduo sudaro net apie 70% gyvų organizmų svorio, jis yra terpė svarbiems. Vandens ekologinė reikšmė yra labai didelė.


VANDENS SVARBA MŪSŲ ORGANIZMUI. Sena kaip pasaulis, bet tikra tiesa – be vandens mūsų planetoje nebūtų gyvyb÷s. Jau ir nedidelis troškulys įspėja, kad organizmui trūksta vandens. Kasdien mes prarandame apie 3 litrus vandens: 0,6 litro netenkame su prakaitu, 0,2 litro su. Vanduo – svarbus ir nepakeičiamas gamtos turtas. Be vandens mūsų planetoje nebūtų ir gyvybės, nes visų gyvų organizmų medžiagų apykaitos ir egzistavimo. Tiesiog norisi, kad skaitytojas suprastų vandens svarbą organizmui. Apie vandens naudą galėtume kalbėti daug ir ilgai.


Mineralines medziagos skaidres. Gyvybė atsirado vandenyje ir iki šiol didžioji Žemės gyvų organizmų dalis gy- vena vandenyje. Kokios fizinės ir cheminės vandens savybės jį daro unikaliu ir būtinu gyviems organizmams. Apibūdinti organinius junginius, įeinančius į ląstelių sudėtį. Paaiškinti šių organinių junginių ir vandens reikšmę organizmo gyvybinėms funkcijoms. Vanduo prarado mistinę reikšmę ir tapo tik dar viena substancija, kurią.


Gyvybinių funkcijų vykdymui žmogaus organizmui kasdien reikia 10. Vien dėl to koralai gali gyventi tik vandenyje, kurio temperatūra ne žemesnė kaip 18 – 20°C.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...