2016 m. spalio 2 d., sekmadienis

Visžalis dekoratyvinis krūmas bugienis

Visžalis dekoratyvinis krūmas bugienis Tai Azijoje, Europoje, Šiaurės Afrikoje ir Amerikoje paplitę visžaliai krūmai arba medžiai, pasiekiantys iki 25 m aukštį. Bugieniai – daugiausia visžaliai krūmai arba medeliai trumpomis tankiomis. Krūmai ir medžiai dekoratyviniai.

Visžalis dekoratyvinis krūmas bugienis
Plačiau skaitykite žurnale „Gėlių spalvos“ Nr. Putino krūmas auga ir į aukštį, ir į plotį iki 2,5-3,7 metrų, tačiau jo apimtį. Virgininis kadagys – visžalis medis, galintis išaugti net iki 20 m aukščio.


Beje, išvertus iš anglų kalbos bugienis reiškia „žiemos uogą“.

Visžalis dekoratyvinis krūmas bugienis
Bugienis balzganasis (Ilex Opaca) sėklos - 20 vnt (#287). Medžiai ir krūmai išryškėja balto sniego fone ir duoda tą vertikalų. Be įprastų tujų, eglių ir pušų, verta paminėti kitus visžalius augalus:. Tačiau bugienis yra jautresnis šalčiams ir pavasarinei spiginančiai saulei. Nors įprasta nuimti žolinių dekoratyvinių augalų atžeminę dalį prieš. Ką darai, daryk gerai and tagged blakezude, bugienis, Calycanthus. Tik tujų ir kitų visžalių spygliuočių nereikėtų sodinti dviem eilėmis.


Dyglialapis bugienis (I.aquifolium) sudaro tankią gyvatvorę, ją gali puošti vaisiai arba margi lapai. Pagrindinė veiklos sritis – dekoratyvinių augalų pardavimas.

Visžalis dekoratyvinis krūmas bugienis
Ką tik nuo krūmo, tiesiai ant Jūsų stalo! Lietuvoje labai mažai, tad belieka medeliai ir krūmai, kurie žaliuoja kapuose žiemą–vasarą. Alyvos, balžuva, bereinutis (Pieris), bruknuolė, bugienis, bukas, buksmedis. Bugieniai (Ilex) – tai visžaliai, rečiau vasaržaliai dvinamaiai ir vienanamiai krūmai. Lapai paprasti, stori, lygiakraščiai arba su dygliuotais.


Dekoratyviniai augalai, formuoti augalai, bonsai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...