2016 m. gruodžio 23 d., penktadienis

Afrikos pusbeždžionės

Afrikos pusbeždžionės Pusbeždžionės, gyvenančios Afrikoje, į pietus nuo Sacharos. Kai kurios pusbeždžionės minta tik vabzdžiais. Afrikoje primatai plačiai paplitę, daugiau rūšių yra regionuose piečiau Sacharos.

Afrikos pusbeždžionės
Paplitę Pietų Azijoje ir tropinėje Afrikoje. Primatų yra du pobūriai pusbeždžionės arba lemurai ir beždžionės. Beždžionės kilo iš pusbeždžionių, artimų dab. Didesnioji AFRIKOS dalis – tarp SACHAROS ir pietinio žemyno pakrašči.


Afrikos pusbeždžionės
Primityviausios pusbeždžionės, kartais būdavo priskiriamos. Paplitusios tik Afrikoje ir pietinėje Azijoje. Tai žiurkės dydžio primityvios pusbeždžionės, mitusios sėklomis, vabzdžiais, turėjusios kiek didesnes galvos. Monkeys are primates, a group generally possessing tails and consisting of approximately 260 known living species. Afrikos drėgnuosiuose tropiniuose miškuose. Afrika - tai antrasis zemynas pasaulyje pagal plota ir gyventoju. Vėliau beždžionžmogių palaikų buvo rasta Afrikoje ir Indijoje. Madagaskaro saloje gyvenančios pusbeždžionės lemūrai.


Kalbėti apie tai, kad tos pusbeždžionės iš ISIS galėtų pramoniniais.

Afrikos pusbeždžionės
Lemūrų, kaip ir kitų pusbeždžionių, snukis kiek panašus į šunų. Ilgakulniai yra nedidelės, siauros specializacijos pusbeždžionės. Būdingos pusbeždžionės lemūrai, tenrekai, fūsos. Stepsihini (pusbeždžionės) – lemūrai, galagai, loriai ir potai; būdingas juodas, į šuns panašus snukis ir gera uoslė. Kaip pradinė „medžiaga” buvo pasirinkta pusbeždžionė Homo erectus.


Maždaug prieš 2 milijonus metų Afrikoje atsirado Homo erectus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...