2016 m. gruodžio 29 d., ketvirtadienis

Drusku hidrolizes uzdaviniai

Drusku hidrolizes uzdaviniai Skiriami 4 tipai druskų hidrolizės: 1)Druska, sudaryta iš stiprios bazės ir silpnos. Hidrolizuojasi tik tokios druskos, kurioms susidarant dalyvauja silpnosios rūgštys. Hidrolizės laipsnis reiškiamas vieneto dalimis arba procentais.

Drusku hidrolizes uzdaviniai
Neorganinėje chemijoje tenka susidurti su druskų hidrolize. Rūgštiniai ir baziniai oksidai, jų pavyzdžiai. Amfoterinių hidroksidų cheminės savybės. L 1 N metalo druskos tirpalo (CuSO4, CoCl2 arba.


NiCl2).

Drusku hidrolizes uzdaviniai
Druskų tirpimo ir neutralizacijos reakcijos. Druskos,sudarytos iš stiprios rūgšties ir silpnos bazės, hidrolizuodamosi sudaro silpnai. Laboratorinis darbas „Elektrolitinė disociacija, reakcijos tirpaluose ir druskų hidrolizė“. Darbo tikslas Nustayti druskų hidrolizių reakcijose susidariusias medžiagas ir jų pH. Pavyzdziai ir uzdaviniai, isspresti su pavyzdziais ir aprasymu. Didelę reikšmę gamtoje turi vanduo – pats geriausias tirpiklis, jis dalyvauja įvairių medžiagų hidrolizės reakcijose: hidrolizuojasi vandenyje ištirpusios druskos. Remdamiesi chemijos žiniomis mokės parašyti baltymų hidrolizės reakcijos lygtis.


Mokomasis objektas, kuriame išsiaiškinami reakcijos greičio uždaviniai. Pamoka, kurioje išsiaiškinama įvairių druskų tirpalų hidrolizė.

Drusku hidrolizes uzdaviniai
Tirpalų koncentracijų skaičiavimo uždaviniai. Studijų rezultatų vertinimo sistema – kaupiamasis įvertinimas (IKI):. Pateikti druskų hidrolizės I pakopos jonines reakcijų lygtis ir iš jų daryti. H rodiklį, druskų hidrolizę, jonų mainų vandeniniuose tirpaluose ir oksidacijos.


Pateikiamos testinės užduotys bei sprendimo uždaviniai iš viso. Darbo uždaviniai: Gauti azodažiklius iš metilanilinų ir 4-nitroanilino vykdant jų diazonio druskų hidrolizę arba jungiant su 1-naftoliu bei 2-naftoliu, apskaičiuoti. C – indiferentinis (druskų nesudarantis) oksidas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...