2016 m. gruodžio 22 d., ketvirtadienis

Gyvunai kvepuojantys ziaunomis

Gyvunai kvepuojantys ziaunomis Tai trisluoksniai, bilateraliniai gyvūnai, turintys segmentuotą kūną. Jei sugeriamos visos spektro spalvos, gyvūnas būna tamsus, jei tik kai kurios. Suaugę kvėpuoja plaučiais bei visu kūno paviršiumi, lervos – žiaunomis ir per.

Gyvunai kvepuojantys ziaunomis
Jų žiaunos vėdinamos dviem būdais. Taraninis kvėpavimas – žuvis plaukia išsižiojusi, ir vanduo teka per burną ir žiaunų lapelius. Nariuotakojai (Arthropoda) – gausiausias rūšių skaičiumi gyvūnų karalystės tipas. Dauguma smulkiųjų nariuotakojų kvėpavimo organų neturi ir kvėpuoja visu.


Gyvunai kvepuojantys ziaunomis
Gyvena gėlame ir jūros vandenyje. Galvos šonuose turi žiauninius plyšius, uždengtus. Bestuburis gyvūnas, turintis nariuotą kūno dangą. Vandens gyvūnai, kvėpuojantys žiaunomis. Sausumos gyvūnai paprastai įkvepia deguonį iš aplinkinio oro ir, kaip visi gyvūnai, naudoja jį energijai atpalaiduoti. Varliagyvių lervos kvėpuoja žiaunomis. Transcript of Gyvūnų kvėpavimas. Kirmėlės – kūno paviršiumi ar žiaunomis.


Kvėpuoja vandenyje ištirpusiu deguonimi.

Gyvunai kvepuojantys ziaunomis
Kai kurie daugialąsčiai gyvūnai taip pat sudaryti taip, kad kiekviena. Kadangi tai šaltakraujai (poikiloterminiai) gyvūnai, jų aktyvumas priklauso. Tokia speciali žiauna kai kuriems vandens vabzdžiams leidžia panerti net į 30. Sliekai kvėpuoja pro drėgną odą. Vietoje kojų jos turi pelekus ir uodegą.


Oda padengta žvynais, gleivėta. Kodėl žiaunomis neįmanoma kvėpuoti sausumoje? Ar žinai Lietuvoje gyvenančių organizmų ( išskyrus žuvis), kurie kvėpuoja žiaunomis? Palaipsniui vystosi kvėpavimas žiaunomis. Specialistai tvirtina, kad sausumos gyvūnai atsirado prie įšildomų. Gywunrr pasaulis 4 Gyvunq karalyste o Gyvunq grup6s 8 Gyvunq evoliucij a 10 Kvepavimas x,,, , lillta_kraul ar 1r.


Didžiausias bestuburis gyvūnas yra Milžiniškas Kalmaras kuris gyvena tiktai vandenyje. Jie turi žiaunas kuriomis kvėpuoja.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...