2016 m. gruodžio 13 d., antradienis

Hidrolizes reakcija

Hidrolizes reakcija Reakcijos metu junginio molekulės skyla į dvi mažesnes, kurių. Cheminė reakcija, kurios metu vandens molekulė (H2O) skyla į protoną (H+) ir hidroksijoną (OH-). Hidrolizė yra ir polimerinių arba sudėtinių molekulių skilimas.

Hidrolizes reakcija
Celiuliozei būdinga laipsniška hidrolizės reakcija:. Hidrolizės produktus įsisavina žarnynas, paskui organizmas konkrečiam. Riebalams reaguojant su šarmais, vyksta muilinimo reakcija:.


Druskų hidrolizė yra druskų jonų ir vandens cheminė reakcija, dėl kurios susidaro silpnieji elektrolitai (silpnos rūgštys, silpnos bazės). DRUSKŲ HIDROLIZĖ Paruošė: Lukas Žarnauskas Hidrolizė: tirpinamos medžiagos. Tai daugkartinio naudojimo antriniai srovės šaltiniai (pakraunami). Juose vykstančios o-r reakcijos yra grįžtamos. Energijos virsmų akumuliatoriuje schema. Negrįžtamos hidrolizės pavyzdys yra muilinimo reakcija. Užrašykite riebalų muilinimo reakcijos lygtį. Galimybė sumodeliuoti struktūrų skirtumus.


Kietieji ir skystieji muilai – sudėties skirtumai. Krakmolo hidrolizės reakcija, jos schema ir modeliavimas.

Hidrolizes reakcija
Rūgštiniai ir baziniai oksidai, jų pavyzdžiai. Amfoterinių hidroksidų cheminės savybės. Remiantis pateiktomis schemomis ir riebalų hidrolizės reakcijos lygtimi, apibūdinami gaunami produktai. Paaiškinama, kad šarminė riebalų hidrolizė taikoma. Fermentai, kaip ir visi katalizatoriai, veikia ir didina tik energetiškai palankių reakcijų greitį. Jie vienodai greitina pusiausvyrinės.


Medžiagų masė prieš reakciją yra lygi medžiagų masei po reakcijos. Gamtoje ypač paplitę trys polisacharidai, sudaryti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...