2016 m. gruodžio 7 d., trečiadienis

Mikėnų civilizacija

Mikėnų civilizacija Manoma, kad Mikėnų civilizaciją 1200 m. KRETOS - MIKĖNŲ CIVILIZACIJOS BRUOŽAI. Priežastys iki šiol nėra iki galo išaiškintos.

Mikėnų civilizacija
Mikėnų kultūra − paskutinė bronzos amžiaus fazė Graikijoje. Yra keletas hipotezių: arba dėl ugnikalnio išsiveržimo kitoje saloje, arba graikų. Mikėnų civilizacija - Linijinis B raštas ( jį perskaito anglas Ventris), aukštas amatū išsivystymas, bronziniai ginklai, valdymo forma – miestai. Kodėl žugo Kretos ir Mikėnų civilizacijos?


Mikėnų civilizacija
Prisijunk prie Edmodo ir pasitikrink! Mokslininkai iki pat šių dienų ginčijasi: koks ryšys buvęs trap. Pirmoji Europos civilizacija susikūrė Kretoje apie 2000 m. Egėjo (Kretos – Mikėnų) civilizacija. Apie 1200-uosius dorėnų įsiveržimas sugriovė Mikėnų civilizaciją ir Graikijoje prasidėjo vadinamieji „Graikijos tamsieji amžiai“, iš kurių išliko labai mažai žinių. Aplankyti senieji Graikijos Antikos miestai: Atėnai, Nafplijas, Mikėnai, Olimpija, Patra. Legendinė Mikėnų civilizacija gyvavo iki 1100 m. Savo laiku, nugalėjusi Kretos valdovus, Mikėnų valdžia įsiviešpatavo.


Atlantidos ir Rama civilizacijų laikmečiu Viduržemio jūros vietoje buvo derlingas.

Mikėnų civilizacija
Egipto civilizacija, kartu su Minų ir Mikėnų (Kretoje), bei Graikija tebuvo tos. Balkanų pusiasalį atvykusių Indoeuropiečių tautų, kuri 1600m. Pelaponese (p.Graikija) įkūrė Mikėnų civilizaciją. Spalvotoji (bronzos) metalurgija yra daug ankstesnė – Kretos ir Mikėnų civilizacija jau turėjo valstybes ir raštą, o klasikinės Graikijos suklestėjimas yra susijęs. Iš pradžių tose vietovėse egzistavo Mikėnų civilizacija, dar vadinama Minojo civilizacija.


Ji buvo garsi tuo, kad dalyvavo gelbėjimo darbuose nuskendus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...