2016 m. gruodžio 16 d., penktadienis

Nervine skaidula

Nervine skaidula Nervinė skaidula – neurono atauga (arba kelių neuronų ataugos) su neuroglijos dangalais, kurie susidarę iš neuroglijos ląstelių – lemocitų. Be nervinių ląstelių, nervinis audinys turi neurogliją, o šią sudaro ląstelės. Neurono ataugos, apsuptos dangalais, sudaro nervines skaidulas (neurofibrae).

Nervine skaidula
Atėnuose — Penkių šimtų tarybos nariai. Perduodantis, siunčiantis iš centro; išcentrinis, pvz. Tai yra įcentrinės nervinės skaidulos. Raumenų verpstę inervuoja dviejų grupių aferentinės nervinės skaidulos: I grupės, kurių galūnės yra susisukusios tarsi.


Nervine skaidula
Konkretūs nervinių skaidulų (neuronų ataugų) pluošteliai, einantys iš vienos. Dendritu dirginimas plinta iš jutimo organų į nervinę ląstelę. Nervinės skaidulos – tai neuronų ataugos, apdengtos specialiais apvalkalais. Nervai yra nervinių skaidulų pluoštai, apgaubti jungiamojo audinio dangalais. Pagrindinis nervų struktūros elementas - nervinė skaidula. Pažiūrėjus pro mikroskopą šios nervinės ląstelės - neuronai aiškiai išsiskiria nuo kitų. Taigi, nesvarbu, su kuo nervinė skaidula bus susijungusi, svarbu kokia. Nervine skaidula - Free definition results from over 1700 online dictionaries.


Per visą smegenų kamieną tęsiasi šakotas nervinių ir besikryžiuojančių skaidulų tinklas - tinklinis darinys(formatio retikularis).

Nervine skaidula
Jis jungiasi su visomis galvos ir. Neurofibra — nervinė skaidula statusas T sritis histologija, ląstelių chemija, histologinė chemija, audinių kultūra atitikmenys: lot. Nervų sistemoje aksoną dengia mielininis dangalas, kuris kartu su aksonu sudaro nervinę skaidulą. Tūkstančiai šių skaidulų, susiglaudę į pluoštą, sudaro. Mielininė nervinė skaidula sudaryta iš vieno ašinio cilindro, kurį dengia iš. Periferinių nervų mielininių skaidulų mielininis dangalas nėra vientisas, tam tikrais. Ilgas aksonas-nervine skaidula.


Motoriniai neuronai-perduoda nervinius signalus is CNS i raumenu skaidulas ar liaukas; sensoriniai-perduoda nervinius. Nervų sistema yra sudaryta iš nervinio audinio, kurį sudaro nervinės ląstelės – neuronai. Periferinė nervų sistema (PNS) – tai nervinės skaidulos, einančios iš. Organizmo funkcija reguliuoja nervų sistema(nervinis reguliavimas) ir cheminės. Nervinių ląstelių ataugos padengtos apvalkalėliais – nervinės skaidulos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...