2016 m. gruodžio 19 d., pirmadienis

Priešpaskutinio skiemens taisyklė ppt

Priešpaskutinio skiemens taisyklė ppt Priešpaskutinio skiemens taisyklė (veiksmažodžiai). Raskite ir pažymėkite veiksmažodžius, paklūstančius priešpaskutinio skiemens taisyklei. Kaitomų žodžių kirtis iš vieno skiemens į kitą šokinėja pagal tam tikras taisykles.

Priešpaskutinio skiemens taisyklė ppt
Pastaba: šiuo ženklu kirčiuojami ir vadinamųjų ilgųjų skiemenų, sudarytų iš i, u + l, m, n, r, taip pat ui. Priminti pagrindines kirčiavimo taisykles ir mokyti jas pritaikyti. Antrojo nuo galo skiemens taisykle ppt.


Lietuvių kalbos kirciavimo testai ppt.

Priešpaskutinio skiemens taisyklė ppt
Trumpųjų ir ilgųjų skiemenų kirčiavimas (priešpaskutinio skiemens taisyklė, esamojo ir būtojo... KJ1802.pdf (Skaitvardžių reikšmė ir gramatinės ypatybės). PAGRINDINĖS KIRČIAVIMO TAISYKLĖS IR DĖSNINGUMAI. Su kokiomis galūnėmis pagal priešpaskutinio skiemens taisyklę kirčiuojamas vienaskaitos įnagininkas? Jie teigė, kad taip buvo gerokai lengviau įsiminti kirčiavimo taisykles ir pasimokyti. Jei priešpaskutinis skiemuo tvirtapradis, buvusio šakninio kirčiavimo žodžio dabartinė. Nustatyta, kad dažniausiai priešpaskutinio skiemens taisyklė netaikyta kirčiuojant.


Taisyklė taikoma linksniuojamiems žodžiams ir veiksmažodžių esamojo ir. Jeigu esamojo arba būtojo kartinio laiko 3 asmens priešpaskutinis skiemuo yra. Ta taisyklė aprioriškai turėjo galioti ir žodžiams su dvigarsiu el.

Priešpaskutinio skiemens taisyklė ppt
Vyresnių vilniečių kalboje radome daugiau kirčiavimo kamiene negu galūnėje, kai veikia priešpaskutinio skiemens taisyklė. Iš didžiųjų kalbos klaidų dažniausios galininko, būvio įnagininko, prielinksnio pas, padalyvių vartojimo klaidos. Prisiminę priešpaskutinio skiemens kirčiavimo taisyklę, pabraukite kirčiuotus skiemenis ir juos sukirčiuokite.


Jei linksniuojamojo žodžio vienaskaitos galininko priešpaskutinis skiemuo yra. Reikia išmokti ir priešpaskutinio skiemens kirčiavimo taisyklę ir mediniùs netarti med nius, su mediniù – med niu ir pan.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...