2016 m. gruodžio 22 d., ketvirtadienis

Rauksletalapis erškėtis

Rauksletalapis erškėtis Raukšlėtalapis erškėtis - Rosa rugosa Thunb. Lietuviški sinonimai: radastas, erškėtis, radasta, raukšlėtasis erškėtis, šipšingė. Tropinėse ir subtropinėse srityse erškėčiai auga kalnuose, pietų pusrutulyje laisvai jie.

Rauksletalapis erškėtis
Pavyzdžiui visiems žinomas raukšlėtalapis erškėtis, įprastas palaukėse ir pakelėse yra kilęs iš Kinijos ir Korėjos. O mūsų pajūryje jis taip gerai jaučiasi, kad. RAUKŠLĖTALAPIS ERŠKĖTIS (Rosa rugosa), erškėtinių (Rosaceae) šeimos augalas.


Erškėčiai yra trijų rūšių: miškinis, raukšlėtalapis ir paprastasis.

Rauksletalapis erškėtis
Jie skiriasi ne tik išvaizda, bet ir vaisių chemine sudėtimi. Kaip vaistiniai augalai svarbiausi yra raukšlėtalapis, miškinis ir paprastasis erškėtis. Krūminis augalas auga prie kelių, pajūryje, prie ežerų. Invazinių Lietuvoje rūšių sąrašą įrašytas medžių rūšis jau galima kirsti ar kitaip pašalinti be jokio leidimo. Frau Dagmar Hastrup - kompaktiškas, itin kvapnus ir itin atsparus erškėtis. Nuotraukos pažymėtos raktažodžiu raukšlėtalapis erškėtis. Miškinis, raukšlėtalapis ir paprastasis erškėčiai - daugiamečiai krūmai dygliuotomis šakelėmis, pražanginiais, neporomis plunksniškais lapais.


Erškėtis, raukšlėtalapis (lot. Rosa rugosa). Santrauka: Leidinje aprašomos raukšlėtalapio erškėčio biologinės ypatybės, supažindinama su auginimo sąlygomis bei panaudojimu.

Rauksletalapis erškėtis
Be miškinio erškėčio, vaistinei žaliavai ruošti tinka taip pat paprastasis erškėtis(Rosa canina) ir raukšlėtalapis erškėtis(Rosa rugosa). Jei žinote tikslesnę informaciją paaiškinančią. Publisher: Mokslas; Creation Date: 1978.


Paprastasis erškėtis, nors iš daugelio sodybų dabar išvytas, nėra retas. Kuršių nerijoje, pajūrio ir pamario palvėse, pievose auga. Paprastojo, raukšlėtalapio, miškinio ar kitų rūšių erškėčių vaisiai. Plantae) karalystės magnolijūnų (Angiospermae) skyriaus magnolijainių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...