2016 m. gruodžio 4 d., sekmadienis

Vysniu ar slyvu sakai

Vysniu ar slyvu sakai Taip atsitinka todėl, kad medienoje gausiai išsiskyrę sakai neleidžia. Azerbaidžane slyvų sakai kramtomi norint sumažinti kosulio priepuolius. Vyšnių kompotas Reikės: 3 kg vyšnių, 700 g cukraus, 2 l vandens.

Vysniu ar slyvu sakai
Iš žaizdų, ypač pavasarį, kai bakterijos aktyviausios, gausiai sunkiasi sakai. Pažeidžiamos vyšnios, trešnės, slyvos, abrikosai, persikai. Lietuvoje ir pažeidžia kaulavaisius – trešnes, vyšnias, slyvas. Moniliozinė degligė pasireiškia pavasarį – ruduoja, nudžiūsta žiedynai, besiskleidžią lapai ir ūgliai.


Vysniu ar slyvu sakai
Ligą sukelia grybas Monilia laxa Ehrerb. Serga abrikosai, vyšnios, slyvos, o persikai – labai retai. Kai zydejo vysnios ir slyvos, viskas duzge. Sveiki, gal kas nors žino kodėl iš slyvų šakelių bėga sakai? Sakai – angliavandenilinė medžiaga, gaminama kaip tam tikrų augalų (paprastai spygliuočių medžių) išskyros. Sakai vertinami už cheminę sudėtį ir medžiagas. Slyvos dirvoms mažiau reiklios, jos mėgsta nerūgščias, ne per šlapias, vidutinio sunkumo. Pasodintos slyvos genimos pavasarį: viršūninis ūglis patrumpinamas 80 cm aukštyje.


Pasak pedagogės, jei „graužia rėmuo“, padės vyšnių šakelių arbata.

Vysniu ar slyvu sakai
Vyšnios ir trešnės dažniau sodinamos anksti pavasarį. Slyvų sakus reikia tiesiog rinkti ir kramtyti. Rupulevičienės, su kitais vaismedžiais, nes, pavyzdžiui, vyšnių sakai netgi gali paspartinti kariesą. Jeigu Jus domina vvyšnių, slyvų, trešnių, kitų kaulavaisių sodinukai - nemokamai pateikite savo skelbimą paslaugos24. Amigdalinas (lot. amygdalus) randamas karčiojo migdolo sėklose, abrikosų, persikų, slyvų, vyšnių ir kitų augalų kauliukuose. Pirmiausia ant lėtos ugnies ištirpinami sakai, į juos dedamas vaškas, paskui.


Sprogstant obelų ir kriaušių pumpurams nuo obelinio žiedgraužio vaismedžius reikėtų purkšti šiltą ir sausą dieną Deciu arba Fastac. Vyšnių ir obuolių sulčių gėrimas Elmenhorster, 2 l. Sunkiose ir drėgnose dirvose vyšnios ir trešnės nusilpsta, iš jų teka sakai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...