2017 m. sausio 5 d., ketvirtadienis

Galvos trauma pirmoji pagalba

Galvos trauma pirmoji pagalba Sužeidimas gali būti nuo pavienio skalpo sumušimo iki. Jis gali skųstis silpnu galvos skausmu ir svaigimu, pykinimu. Nuo smūgio į galvą galima patirti smegenų sukrėtimą ar net lūžti kaukolė.

Galvos trauma pirmoji pagalba
Jau po pusvalandžio netekau sąmonės“, - praėjus ne vieneriems metams po patirtos galvos traumos prisimena klaipėdietis Mantas. Pirmąją parą po traumos svarbu stebėti pacientės būklę ir, pasireiškus. Tai skubios medicininės pagalbos reikalaujanti būklė. Gydytojai teigia, kad galvą susitrenkę asmenys dėl galimų traumos simptomų turi būti.


Galvos trauma pirmoji pagalba
Vaikui, patyrusiam galvos traumą, kartais gali vystytis sunkios pasekmės, bet. Rekomenduojama nedelsiant kviesti Greitąją pagalbą ar savo transportu vykti į. Pirmoji pagalba yra labai svarbi, nes nuo to, kada ir kaip bus suteikta. Konsultacija Gydytojas neurochirurgas Antanas Janušonis P. Aušrinė norėtų sužinoti, ar galvos sutrenkimas jau yra galvos trauma. Kaip teikti pagalba ivykus galvos traumai. Kaip jų išvengti ar kaip sau suteikti pirmąją. Jei patyrėte traumą: pirmoji pagalba sau ir kitam. Paslėptos traumos: vairo rankenos trauma, kiti vidinių organų pakenkimai, pneumotoraksas (pleuros lapelių plyšimas), galvos smegenų trauma.


Galvos trauma pirmoji pagalba
Kokią suteikti pirmąją pagalbą vaikui, priklauso nuo situacijos. Sumušimai gali būti pavojingi gyvybei, jei sumušta galva, gyvybiškai svarbių organų sritys (inkstų, kepenų projekcijose), kadangi galimas vidaus. Galvos sužalojimai – gydymas, diagnostika. Jei tai arterinis kraujavimas- pirmą pagalbą būtina suteikti labai greitai. Mokymo tema: pirmoji pagalba patyrusiajam galvos ir stuburo traumą 14. Net ir nedidelis vaiko galvos sutrenkimas gali sukelti nerimą tėvams keliančius požymius, o rimtesnių pažeidimų.


Tačiau visą dieną jį reikia stebėti, nes galvos traumos požymiai gali išryškėti vėliau. Suaugusių mirties priežasčių struktūroje nelaimingi atsitikimai ir traumos užima.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...