2017 m. sausio 1 d., sekmadienis

Kiras ir zuvedra

Kiras ir zuvedra Dvi pačios populiariausios kirų ir žuvėdrų rūšys – upinė žuvėdra ir rudagalvis kiras. Akivaizdūs skirtumai puikiai matosi, kai jie yra šalia. DELFI - Lietuviški paukščių pavadinimai gimė visai neseniai: daugelio Europos rūšių sparnuočių vardus kūrė ar jau visuotinai naudotus.

Kiras ir zuvedra
Kirai – apgaulingi žuvėdrų dvyniai. Pamatę laivus lydinčius ir klykaujančius baltus paukščius žmonės gėrisi – žuvėdros. Poezijoje ir grožinėje literatūroje dažniausiai aprašomi kirai, bet jie vadinami žuvėdromis, nes žodis gražiau skamba. Taip, Livingstono žuvėdra - jokia ne.


Kiras ir zuvedra
Kai kas šį paukštį klaidingai vadina žuvėdra. Išvaizda panašus į mažąjį kirą, bet pastebimai didesnis. Veisimosi apdaru suaugę paukščiai išsiskiria tamsiai rudos. Bendra išvaizda primena dažniausiai šalyje aptinkamą upinę žuvėdrą, bet skrendanti labiau primena kirus. Atskirti lengva, nes kiro kojos ilgos, o žuvėdrų kojos tokios trumpos, jog atrodo. Lietuvoje aptinkamos šios rūšys: plėšrioji žuvėdra, margasparnė žuvėdra, upinė žuvėdra, mažoji žuvėdra ir.


Baltijos jūros žuvėdros ir kirai kenčia nuo karščio. Svečias: cia ne zuvedra, o kiras. NOnnUS : jei neklystu tai čia gali būti geltonkojis.

Kiras ir zuvedra
Pereiti į Margaritaaa : gažios rudgalvio kiro nuotraukos,o kur žuvėdra - gažios rudgalvio kiro nuotraukos,o kur žuvėdra nematau? Daugelis kirų ir kitų jūrinių paukščių rūšių esant galimybei minta ir. Pavyzdžiui, agresyvi tamsioji žuvėdra (Onychoprion fuscata) dažnai išstumia kitus. Ko gero, „Carlsberg“ nepataikė su žuvėdra.


Yra toks maketas „ko gero, žuvedra“. Deja, nuotraukoje ne žuvėdra, o sidabrinis kiras. O štai kiras gerai plaukia: хорошо развитые плавательные перепонки на ногах. Maniau, kad чайка ne kiras, o žuvėdra. Negausiai peri mažieji, paprastieji, sidabriniai kirai. Pats stambiausias ( žąsies dydžio ) – balnotasis kiras.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...