2017 m. sausio 31 d., antradienis

Koks yra didziausias lietuvos ezeras

Koks yra didziausias lietuvos ezeras Išilgai Drūkšių dubens eina 500–600 m pločio rina, abipus jos yra ledyno. Ežero intakas – Pliaušė, dugnas pasitelkęs dumblu. Ežero pavadinimas kilęs iš „tauro rago“, nes senovėje šiose vietose būta gausu taurų.

Koks yra didziausias lietuvos ezeras
Tauragnas yra Aukštaitijos nacionalinio parko. Koks aukščiausias kalnas ar didžiausias akmuo? Prie kiekvienos ežero žymos yra nurodyti ežerų pavadinimai, jų geografinė padėtis, gylis ir ežerų nuotraukos.


Jis yra Utenos rajone, Aukštaitijos.

Koks yra didziausias lietuvos ezeras
Ežere yra šešios salos, nutiesti du tiltai, gausu stambių lydekų ir ešerių. Jo gylis 60,5 m, plotas 5,1 km2, ilgis 9,5 km, didžiausias plotis 1,1 km. Gilesni kaip 40 m yra Vištyčio, Platelių, Alaušo. Dubingių, Zarasų, Ignalinos-Kaltanėnų didžiausi (Drūkšiai, Dysnai), giliausi. Lietuvoje yra didesnių kaip 0,5 ha ežerų. Jis gana siauras – didžiausias plotis yra 0,9 km. Nemažai ežerų yra Švenčionių ir Žemaičių aukštumos šiaurinėje dalyje.


Didžiausias ežeringumas (11%) yra Ignalinos ir Zarasų r. Ežeras yra Zarasų ir Rokiškio rajonuose, Sartų regioninio parko teritorijoje.

Koks yra didziausias lietuvos ezeras
Lietuva laikoma religingu kraštu, vienas iš jos pavadinimų yra „Marijos žemė“. Tauragno ežeras yra labai gylus, vietomis jo gylis siekia 60 m. Veisiejų miestas, taip pat prie ežero yra Vainežerio. Learn vocabulary, terms, and more with flashcards, games, and other study tools. Aiseto ežero kilmė – ledyninė, rininė. RESTAURUOTINŲ LIETUVOS EŽERŲ NUSTATYMAS IR. Ežero vidutinis vandens gylis yra 1,74 m, didžiausias – siekia 2,8 m (8 gr.). Asvejos ežeras tyvuliuoja Molėtų rajono pietryčių pakraštyje.


Giliausias (Tauragno) ežeras yra Utenos raj.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...