2017 m. sausio 31 d., antradienis

Rugimo procesas

Rugimo procesas Ląstelinis kvėpavimas – procesas, su kuriuo mūsų organizmas susiduria kiekvieną. Anaerobinis kvėpavimas (rūgimas) - procesas, kurio metu C6H12O6. Kadangi substratas suskyla nevisiškai, energijos taip pat išsiskiria nedaug.

Rugimo procesas
Pavyzdžiui, gliukozės skaidymo į etanolį procesas vyksta pagal tokią suminę lygtį:. Pagal galutinius rūgimo produktus pavadinimas ir pats rūgimo procesas. Pienarūgštis rūgimas – tai pieno, kopūstų, silosuojamos žolės rūgimas. Susidariusi pieno rūgštis neleidžia produktui gesti, stabdo puvimo procesus.
Rugimo procesas
Kai ląstelė negauna deguonies, citozolyje vyksta anaerobinis procesas - rūgimas.


Jo metu gliukozė suskaidoma į laktatą arba į anglies dioksidą ir alkoholį. Apibūdinti viduląstelinį kvėpavimą kaip kontroliuojamą procesą, kurio metu oksiduojant gliukozę išsiskiria energija. Lengvai ras kiekvienas pagal savo skonį. Maistas, valgiai, patiekalai, visi receptai. Tolesniam alkoholinio rūgimo tyrimui didelę reikšmę turėjo J. Būchnerio atardimas, kad rūgimo procesą sukelia ne pačios mielių ląstelės. Senais laikais jogurtas galėjo būti gaminamas, pvz. Esant puvimo, rūgimo procesui skrandyje gaminasi angliarūgštė, metanas.


Rūgimo proceso, kaip energijos susidarymo būdo be deguonies, tyrimas. Laboratorinio darbo teorinis pagrindimas. EKSPERIMENTO SU PIPIRAIS IR MUILU APTARIMAS. Atsižvelgiant į tai, kokios bakterijos yra žarnyne, gali įsivyrauti rūgimo arba puvimo procesai. Po cukraus įdėjimo prasideda audringas rūgimo procesas, kuris trunka 5-7 dienas. Susilpnėjus vyno fermentacijai ir audringam dujų. Mūsų protėviai šermukšnio medį laikė nepaprastu, su juo siejo daug prietarų.


Daugelyje šalių šermukšnis laikomas šeimos laimės ir darnos simboliu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...