2017 m. sausio 30 d., pirmadienis

Riebalu monomerai

Riebalu monomerai Paprastos molekulės yra lipidiniai monomerai. Tačiau per didelis riebalų kiekis maiste skatina aterosklerozę, onkologines ligas. Vadovaujantis REACH reglamento 2 str.

Riebalu monomerai
Eksperimentiniai gyvuliukai, kurie negauna riebalų su maistu, žūva. Kai gauna mažiau nei reikia – pažeidžiama jų oda, gleivinės, vidaus organai, centrinė nervų. Riebalų monomerai naudojami hormonams ir riebalų membranoms gaminti. Riebaliniai audiniai atlieka energijos sandėliavimo ir kūno šilumos izoliacijos.
Riebalu monomerai
Riebalu rugstys ir glicerolis-lipidu monomerai.


Baltymų atveju monomerai yra aminorūgštys, tarp kurių susidaro. Pentozės ir heksozės gali ciklizuotis, o sudėtingi monomerai - sudaryti sta- bilius polimerus. Cukrai turi keletą chiralinių centrų, todėl įvairūs izomerai vadinami. Insulinas skatina riebalų rūgščių biosintezę, slopina riebalų rūgščių oksidacijos procesus, t. Ko atsisakyti gražios figūros labui: riebalų ar angliavandenių? Kuris junginys yra vienas iš gamtinių baltymų1 monomerų? Riebalai susidaro iš glicerolio ir riebalų rūgščių. Plastikai yra sudaryti iš monomerų ir kitų pradinių medžiagų, kurios.


Riebalu monomerai
Sudaryta is dvieju sujungtu monomeru - monosacharidu. Tačiau žmogus suvalgo ne daugiau kaip 200 g riebalų per dieną. Sudaryti is molekuliu riebalu rugsciu, glicerolio, fosfato ir azoto. Rezerviniai, kurių dideli kiekiai kaupiasi riebalų sankaupose jie naudojami organizmo energetiniams. Aminorūgštys - baltymų struktūriniai monomerai. Angliavandeniai svarbūs ir tuo, kad iš jų organizme yra sintetinamos riebalų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...