2017 m. sausio 4 d., trečiadienis

Zmogaus kvepavimo organai ir ju funkcijos

Zmogaus kvepavimo organai ir ju funkcijos Kvėpavimas – nenutrūkstantis biologinis procesas, kurio metu kvėpavimo organai ir kvėpavimo takai dalyvauja deguonies įsisavinime ir anglies dioksido. Kraujas atneštą O2 atiduoda audiniams, ląstelėms ir iš jų pasisavina CO2. Trūkstant deguonies, vystosi hipoksija ir sutrinka organizmo funkcijos.

Zmogaus kvepavimo organai ir ju funkcijos
Pagrindinė kvėpavimo funkcija – aprūpinti organizmą deguonimi ir pašalinti iš organizmo anglies dioksidą. Susidaręs anglies dioksidas su krauju nunešamas į plaučius ir iš jų. Apibūdinti kvėpavimo organų sandarą ir funkcijas. Sveiko žmogaus pleuros lapeliai dėl didelio paviršiaus įtempimo yra sulipę kaip.


Zmogaus kvepavimo organai ir ju funkcijos
Kvėpavimo organų sistema Trumpa anatomija ir fiziologija. Pilvakojai moliuskai - pasirodo specializuoti kvėpavimo organai - primityvios žiaunos. Aiškinama, kokiuose organuose subręsta žmogaus ir augalų lytinės ląstelės. Kvepavimo organų sistemos sandara, funkcijos. Gerklos be kvėpavimo funkcijos, atlieka ir balso produkavimo funkciją – jose yra balso. Atramos ir judėjimo organų sistema apima.


Nosis yra pradinis kvėpavimo sistemos organas. Audiniai, organai, organų sistemos, kūno dalys. Pristatymas 9 klasės mokiniams apie dauginimosi organus.

Zmogaus kvepavimo organai ir ju funkcijos
Fizinis aktyvumas gerinant ir stiprinant žmogaus sveikatą, mažinant riziką susirgti. Mokykla: Vilniaus Trakų Vokės vidurinė mokykla. Tikslas: analizuoti ląstelės sandarą, išmanyti gyvybines funkcijas bei. Organų sistemos kurios susivienija atlikdamos bendrą funkcija dar vadinamos aparatu.


Nervų sistema reguliuoja vvisą žmogaus organų bei sistemų darbą, laiduo jų funkcinę vienybę ir per jutimo organus. Formuoti supratimą apie žmogaus kūno sandarą, atskiras sistemas, jų funkcijas. Organai ir organų sistemos bei aparatai. Burnos, ryklės, stemplės, skrandžio ir žarnų sienos struktūros ir funkcijos bruožai. Nuo kvėpavimo priklauso ląstelių-audinių-organų-sistemų-organizmo funkcijos. O nuo kvėpavimo taisyklingumo priklauso žmogaus gyvenimo.


Tai – kvėpavimas, kurį atlieka kvėpavimo organų sistema.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...