2017 m. kovo 28 d., antradienis

Karališkoji musmirė

Karališkoji musmirė Iš pradžių visą karališkąją musmirę gaubia kiaušinio formos kietas apvalkalas, todėl šioje stadijoje ji panaši į kiaušinį. Vėliau viršutinė apvalkalo dalis plyšta ir iš. Amanita caesarea), kuri Lietuvoje neauga, yra vienas geriausių valgomų grybų, tačiau kiti.

Karališkoji musmirė
Gyvūnų ir gamtos nuotraukos - šiek tiek arčiau gamtos. Musmirė – skydabudinių (Pluteaceae) šeimos grybų gentis. Vaisiakūniai stambūs, mėsingi, lakšteliai laisvi. Grybai, augantys ant kelmų, esą nuodingi.
Karališkoji musmirė
Karališkoji musmire - Free definition results from over 1700 online dictionaries.


Ne viename kitų šalių grybų žinyne kartojama, kad dar romėnų laikais vienas iš labiausiai vertinamų valgomųjų grybų buvo karališkoji musmirė. Pačios nuodingiausios žalsvosios musmirės yra skanios, LRT radijui sako gamtininkas Almantas Kulbis. Ir priduria, kad jų baltus taškučius. Ne nuodingi grybai genties paruošto maisto (karališkoji musmirė), o kartais naudojamas kaip raminanti agentas (Sicilijos grybų). Цезарский гриб - muchomor cesarski - karališkoji musmirė - Аманита цаесареа - Цезарский грыб - 橙盖鹅膏菌– blagva – keisarikärpässieni - Muchomůrka. Ji aptinkama Prancūzijoje, Lietuvoje neauga. Mycena adonis ir angliškasis Adonis Mycena pavadinimai kilo iš graikų mitologijoje. LV: Zaļā mušmire LT: Žalsvoji musmirė HU: Gyilkos galóca MS: Cendawan kep.


Karališkoji musmirė
MK: јајчарка, LT: karališkoji musmirė, KO: 민달걀버섯, JA: セイヨウタマゴタケ. Beveik visos musmirė yra nuodingos, išskyrus karališkąją, kuri yra pirmos kategorijos, ypač nuodinga – žalsvoji musmirė, baltoji ir paprastoji“. Mažasis karališkasis laumžirgis – Anax parthenope Selys. Kilnioji musmirė – Amanita regalia (Fr.) Maire. Sako, skanus grybas, galime tik apgailestauti, kad.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...