2017 m. kovo 18 d., šeštadienis

Pirmā latviešu nacionālā opera

Pirmā latviešu nacionālā opera Vāgnera opera „Klīstošais holandietis”. Līdz ar Nacionālo operu dzima arī latviešu opera. Latviešu opera" (arī "Latvju opera").

Pirmā latviešu nacionālā opera
Authors, Alfrēds Kalniņš, Artūrs Krūmiņš. Toreiz gan nevienam pat prātā nevarēja ienākt, ka reiz te pastāvēs latviešu nacionālā opera – pirmā izrāde latviešu valodā bija skatāma 1868. Viena no tām būs Viestura Meikšāna pirmā izrāde uz operas lielās skatuves. Pirmā operas izrāde latviešu valodā sniegta Rīgā 1883.
Pirmā latviešu nacionālā opera
Baņuta : Pirmā latviešu nacionālā opera.


Miera līguma parakstīšana starp Lat- viju un Padomju Krieviju Rīgā 11. Tēmas «Nacionālā opera un balets» raksti. Vācu teātra ēkā (pašlaik – Nacionālā opera), bet 1893. Starptautisko atzinību guvušās latviešu solistes Kristīne Opolais uzstāšanos. Opera ir performances veids, kurā dziedātāji un mūziķi izpilda drāmas. Igaunijas parlamenta sēde - Igaunijas. We visited there and enjoyed an opera. Koncerta programma veidota divās daļās, pirmā veltīta baletam, bet otrā - operai.


Pirmā latviešu nacionālā opera
Koncerta otrajā daļā īpaša vieta būs atvēlēta latviešu opermūzikas. Nacionālā teātra jauniestudējumā Savādais atgadījums ar suni naktī Kārļa. Janas Egles pirmā īsprozas grāmata Gaismā. Lielā teātra galvenā zvaigzne un Milānas La Scala pirmā. Pirmā pasaules kara laikā trupa evakuējas uz Krieviju, bet 1918. Rīkotājs: LATVIJAS NACIONĀLĀ OPERA UN BALETS VSIA Reģ.


Rīgā notika pirmā baleta izrāde, bet 1649. Latvju operas pirmā izrāde “Skrejošais holandietis” Pirmajā pilsētas teātrī. Latvijas valstij bija pirmā kārtā jāgādā par sa-.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...