2017 m. kovo 18 d., šeštadienis

Zalioji musmire

Zalioji musmire Grüne Knollenblätterpilz) – musmirių (Amanita) genties grybas. Kepurėlė 7-10 (15-20) cm skersmens, iš pradžių iškili. Nuodingiausios yra žalsvoji ir smailiakepurė musmirės.

Zalioji musmire
Vilniaus rajono gyventojas sumanė įsitikinti, ar tikrai žalsvoji musmirė tokia nuodinga, kaip kalbama. Virtą musmirę suvalgęs 50 metų vyras šį. Prasidėjus rudeniniam grybavimo sezonui toksikologai jau sulaukia grybais apsinuodijusių žmonių. Internetinis grybų katalogas - Mirtinai nuodingi grybai.


Zalioji musmire
Pačios nuodingiausios žalsvosios musmirės yra skanios, LRT radijui sako gamtininkas Almantas Kulbis. Ir priduria, kad jų baltus taškučius. Gamtininko tvirtinimu, norint atskirti, ar paimtas grybas nėra nuodingas, reikėtų ieškoti kitų požymių nei balti taškeliai ant kepurėlės. Būna kartais, kad musmirė netgi kotą turi pūstą, kaip pas patį tikriausią baltą baravyką. Dar dažniau kokia žalioji ar geltonoji musmirė. Suvalgius vieną sotus būsi iki pat gyvenimo pabaigos. Neprityrę grybautojai dažnai supainioja jauną žalią musmirę su ūmėde. Amanita phalloides) – tai vienas nuodingiausių grybų.


Apsinuodijus grybais, kaip ir kitų apsinuodijimų atveju, svarbiausia yra laiku.

Zalioji musmire
Svarbiausios, kurias derėtų pažinti mėgstantiesiems grybauti - žalsvoji ir smailiakepurė musmirės, eglinė kūgiabudė, nuodingasis nuosėdis ir. Bet kas gali mylėti, kai viskas gerai. Sakoma, kad negalima lipti į tą pačią upę dukart. Svarbiausia, kad yra labai panašių grybų: žalioji musmirė(nepaprastai nuodinga) ir žalsvoji ūmėdė. Jeigu kyla bent mažiausia abejonė.


Galvojau jog čia žalioji musmirė, bet pasirodo kad ne, tai ir nežinau kas čia per grybas :) 305 (+0). D tai gerai kad jis naturalus bet jis mirtinas cia tas pats jei palyginciau grybukus su zaliaja musmire:) zalioji irgi naturali. Kotas 5-15 cm ilgio, baltas, pilkšvo, gelsvai žalsvo atspalvio, išmargintas skersiniais žalsvais dryželiais. Tik zalioji musmire mirtinas grybas,bet jeigu po pirmu simptomu, pries kepenu zuti susisvirkstu dideli kieki silibino isgyventu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...