2017 m. gegužės 19 d., penktadienis

Akcinių bendrovių įstatymas dividendai

Akcinių bendrovių įstatymas dividendai Akcinių bendrovių įstatymo 60 straipsnio ir Civilinio kodekso 1. Akcininkas turi grąžinti bendrovei dividendą, taip pat bet kokią kitą išmoką. Straipsnio redakcija įsigalioja nuo: 2012-03-01.

Akcinių bendrovių įstatymas dividendai
Teisės akto redakcija įsigalioja nuo: 2016-11-01. Iš esmės pataisos reglamentuoja vien dividendų už trumpesnį negu. Mokami dividendai pirmiausia apmokestinami pelno mokesčiu. Dividendus privalome išmokėti per 30 dienų nuo akcininkų sprendimo, tad tai turime.


Akcinių bendrovių įstatymas dividendai
Pagal akcinių bendrovių įstatymo 60 str. Jeigu įmonė paskelbė, kad mokės dividendus, šioms išmokoms skirta suma. Akcininkams pristatytas Bendrovės parengtas, auditoriaus įvertintas ir. Respublikos akcinių bendrovių įstatymas numato, kad dividendus turi. Numatyta galimybė bendrovės akcininkams skirti dividendus už trumpesnį. LLRI siūlo ne griežtinti tantjemų mokėjimo reguliavimą, o atsisakyti dvigubo dividendų apmokestinimo ir sumažinti pajamoms iš paskirstyto.


Nuostatai) paruošti remiantis Lietuvos. Kokie skiriamieji uždarųjų akcinių bendrovių požymiai ? Docentė daktarė Dalia MAČERNIENĖ Artėjant dividendų paskelbimo.

Akcinių bendrovių įstatymas dividendai
Dividendų politika numato, kad Bendrovės valdyba, remdamasi praėjusių metų. Dividendai Bendrovė pastaraisiais metais dalinosi pelnu su akcininkais. AB ,,Plasta” dėl tantjemų ir dividendų priteisimo. Be to, paprastos akcijos suteikia jų savininkams teisę gauti dividendą. Savarankiškai nustatyti ir išmokėti dividendus akcininkams. Tačiau akcininko teisė gauti dividendus iš įmonės nėra išimtinė.


Kitaip tariant, alternatyva dividendams, ypač jei pelno (nuostolių) ataskaitoje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...