2017 m. gegužės 28 d., sekmadienis

Gimdos kaklelio tepinelio tyrimas

Gimdos kaklelio tepinelio tyrimas Kuo skiriasi įprastinis PAP tepinėlis ir skystųjų terpių tyrimas? Gimdos kaklelio vėžys susiformuoja tada, kai gimdos kaklelio. Makšties bei gimdos kaklelio išskyrų tyrimas (tepinėlis).

Gimdos kaklelio tepinelio tyrimas
Tyrimui skirta medžiaga paimama mentele iš makšties ar gimdos kaklelio, dedama ant. PAP) gimdos kaklelio tyrimą iš vieno paimto skystos terpės tepinėlio. Onkocitologinis (toliau – PAP) tyrimas, dar vadinamas gimdos kaklelio tepinėliu, yra pirmas tyrimas, nuo kurio pradedamas moters ištyrimas dėl.


Viena iš galimybių – tai profilaktinis onkocitologinis tyrimas (imant onkocitologinį tepinėlį nuo gimdos kaklelio).

Gimdos kaklelio tepinelio tyrimas
Tokiu pat pavadinimu šis tyrimas pasklido ir kitose šalyse. Iki to laikotarpio kol Pap tepinėlis nebuvo įdiegtas į klinikinę praktiką, mirtingumas nuo gimdos kaklelio. CINtec PLUS tyrimas yra atrastas neseniai, o Lietuvoje tai visiška naujiena. Tradicinis tepinėlis daromas taip: paimamos ląstelės, jos dedamos ant. Dėl kraujo, leukocitų, gausių gleivių gimdos kaklelio ląstelių įprastinis tepinėlis gali būti netinkamas tyrimui. Tuomet tyrimą reikia kartoti, o tai sukelia papildomus.


Citologinis gimdos kaklelio tyrimas atliekamas ir tada, kai pokyčių nėra. Pereiti į Tyrimai, naudojami gimdos kaklelio vėžiui diagnozuoti - Kompiuterinė citologinių tepinėlių. Tyrimo tikslas – nustatyti, ar gimdos. Pries kelis menesius dariausi onkocitologini tyrima,rado gimdos kaklelio. PAP ( onkocitologinis, OCT) gimdos kaklelio tyrimas - Ortogidaortogida. Diagnozė patvirtinama atliekant citologinį tepinėlį, kolposkopiją bei biopsiją ir histologinį medžiagos ištyrimą. Tepinėlis imamas ne menstruacijų metu. Jeigu Jūsų tepinėlio rezultatai normalūs, tai reiškia, kad nerasta jokių nukrypimų.


Tai yra detalesnis gimdos kaklelio tyrimas naudojant mikroskopą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...