2017 m. gegužės 16 d., antradienis

Kiaušialąstės apvaisinimas

Kiaušialąstės apvaisinimas Tuo metu subrendęs kiaušinėlis išsilaisvina iš kiaušialąstės ir iškeliauja į. Manoma, kad apvaisinimas įvyksta ne anksčiau, kaip praėjus 8. Kiek laiko spermatozoidai gali išgyventi moters organizme ir išsaugoti sugebėjimą apvaisinti?

Kiaušialąstės apvaisinimas
Kas atsitinka su tais, kurie nepatenka į kiaušialąstes? Kiaušintakyje spermatozoidas prasiskverbia į kiaušialąstę ir susidaro viena nauja ląstelė. Apvaisinta ląstelė nuslenka į gimdą ir ten iš jos išsivysto kūdikis. Mažiausiai pusė spermatozoidų pasiklysta ir nukeliauja į kiaušintakį, kuriame tuo metu nėra apvaisinti paruošto kiaušinėlio.
Kiaušialąstės apvaisinimas
Kiaušintakiuose jos apvalkalėlis suminkštėja, o paviršiuje esanti tam tikra medžiaga – fertilizinas turi itin didelės. Kiaušialąstė apvaisinimo metu esti gana pasyvi. Lytinių ląstelių susidarymas vadinamas gametogeneze: kiaušialąsčių - oogeneze.


Dirbtinis apvaisinimas naudojant donorų kiaušialąstes yra vienas sėkmingiausių nevaisingumo gydymo metodų, kadangi naudojama sveikų jaunų donorų. Apvaisinimas - tai spermatozoido ir kiaušialąstės susiliejimas. Nuo ko prasideda pagalbinio apvaisinimo procedūra? Kaip įprastai, taip ir gydymo metu, reikalingos lytinės ląstelės. Lytinių santykių metu įvykus ejakuliacijai, apie 3–5 ml spermos patenka į užpakalinį. DELFI - Seimui priėmus Pagalbinio apvaisinimo įstatymą, žiniasklaidoje ėmė mirgėti straipsniai, esą šį teisės aktą „prastūmė“ Bažnyčia, norinti.

Kiaušialąstės apvaisinimas
Dėl šios detalės nežinojimo dirbtinis apvaisinimas klaidingai.


Biologiniu požiūriu žmogaus vystymasis prasideda jau apvaisinimo metu, kai. Iš vienintelės ląstelės – apvaisintos kiaušialąstės, arba zigotos – išauga visas. Pagalbiniai apvaisinimo būdai (PAB) – tai nevaisingos poros gydymo metodai, kurių tam tikri. Punktuojant subrendusius folikulus, gaunamos kiaušialąstės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...