2017 m. gegužės 4 d., ketvirtadienis

Kiek sveria zmogaus kaulai

Kiek sveria zmogaus kaulai Griaučiai sveria apie 5 - 6 kg, sudarydami 10% vyrų ir 8,5% moterų viso kūno svorio. Svarstyklės, kurios rodo ne tik žmogaus svorį, bet ir KMI (kūno masės indeksą). Tačiau geriausia yra susikurti savo paskyrą ir kassyk sveriantis.

Kiek sveria zmogaus kaulai
Kadangi riebalų, raumenų ir kaulų masė yra labai individuali. Mažiausias žmogaus kaulas, vadinamas kilpa, yra vidinėje ausyje. Juk žmogaus kūnas yra vienas sudėtingiausių ir paslaptingiausių. Kad pažintume savo kūną ir įmintume jo paslaptis, teks pasikapstyti kiek giliau.


Kiek sveria zmogaus kaulai
Sulaukus dvidešimties, smegenys pasiekia maksimalų svorį ir gali sverti nuo 1 iki 1,9. Bet ar taip pat tiksliai žinai, kiek turėtum sverti? Vanduo sudaro: 15%- riebalinio audinio, 22%- kaulu, 75%- smegenu, 90%- kraujo plazmos. Suaugusio žmogaus kaulas sudarytas iš 50 proc. Vaikų kauluose organinių medžiagų yra. Per žmogaus 70 metų augimą, minėta masė išaugina.


Be to, reikia žinoti, kad raumeninis audinys sveria daugiau nei riebalinis ir net. Normalios suaugusio žmogaus smegenys sveria apie pusantro kilogramo. Vieno žmogaus idealus kūno svoris gali skirtis nuo kito.

Kiek sveria zmogaus kaulai
Mėlynasis banginis sveria tiek, kiek sveria 30 dramblių, o jo ilgis kaip 3 autobusų. Standartiškai kūno svoris apibrėžiamas kaip bendras žmogaus svoris. Stenkitės sunaudoti kiek įmanoma daugiau angliavandenių pirmųjų. Apie 90 kg sveriantis žmogus turėtų išgerti apie 3 ltr vandens, siekiant atgauti.


Skeleto raumenys - tai raumenys, prisijungę prie kaulų ir judinantys kūną. Yra nustatyta, kad nesportuojančio žmogaus kaulų ir raumenų masė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...