2017 m. gegužės 4 d., ketvirtadienis

Smailiakepurė musmirė

Smailiakepurė musmirė Augimo vieta: Spygliuočių miškai, brandūs eglynai, pušynai su. Kepurėlė kūgiška, su aštriu gūbreliu, gelsvos spalvos. Tai yra žmogaus organizmui ne ką mažiau pavojingas grybas.

Smailiakepurė musmirė
Itin nuodingas grybas, mėgstantis smėlėtą dirvožemį ir įdrėkusius eglynus, itin brandžius. Kvapas nemalonus, šiek tiek primenantis chlorą. Svarbiausios, kurias derėtų pažinti mėgstantiesiems grybauti - žalsvoji ir smailiakepurė musmirės, eglinė kūgiabudė, nuodingasis nuosėdis ir. Kegelhütige arba Spitzhütige Knollenblätterpilz, lenk.
Smailiakepurė musmirė
Gyvūnų ir gamtos nuotraukos - šiek tiek arčiau gamtos.


Amanita virosa) Nuotraukos, Paveikslėliai. Sąrašas šalių, kuriose yra aptinkama rūšis. Globalios biologinės įvairovės informacijos priemonės (GBĮIP). Išvirta musmirė yra skani, graži, be pašalinio kvapo, todėl valgant nieko negalima įtarti. Nuodingiausios yra žalsvoji ir smailiakepurė musmirės. Ne ką mažiau nuodinga yra smailiakepurė musmirė.


Grybai turintys psichotropinių savybių. Lietuvoje šie grybai nėra paplitę, bet yra.

Smailiakepurė musmirė
Ne mažiau nuodinga smailiakepurė musmirė. Rasti šie grybai: margoji arba rausvarudė musmirė (nuodinga), nuosėdis arba. Pavojingos ir kitų rūšių musmirės, pavyzdžiui, smailiakepurė. Kaip žinia, mirtinai nuodingi grybai yra Žalsvoji musmirė, Margoji musmirė, Smailiakepurė musmirė, Patujaro plaušabudė ir Nuodingasis. Gelsvoji musmirė; Oranžinė musmirė; Šiurkščioji musmirė; Gelsvarudė.


Pilkoji musmirė; Skujinė musmirė; Bevainikė musmirė; Smailiakepurė musmirė. Nuodingą smailiakepurę musmirę galima supainioti su raukšlėtuoju guduku.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...