2017 m. gegužės 22 d., pirmadienis

Kremzlinis audinys funkcija

Kremzlinis audinys funkcija Piruvato dehidrogenazės struktūra ir funkcijos 170 žodžiai (-ių). Kokios yra jungiamojo audinio funkcijos? Referatai, Tikslieji ir gamtos mokslai, Medicina, Kaulinis ir kremzlinis audiniai.

Kremzlinis audinys funkcija
Funkcijos:1)trofinė;2)apsauginė;3)paraminė; Klasifikacija: 1)trofiniai audiniai:. Kaip ir visi jungiamieji audiniai, kaulinis audinys sudarytas iš ląstelių ir tarpląstinės medžiagos. Sudaro tinklus, kur jungiamasis audinys ribojasi su kraujagyslėmis.


Audinys - tai ląstelių ir tarpląstelinės medžiagos visuma, kurioms.

Kremzlinis audinys funkcija
JUNGIAMOJO KREMZLINIO AUDINIO SANDAROS. Suaugusio žmogaus sąnario kremzlė yra kraujagyslių neturintis audinys. Epitelinio audinio funkcijos: apsauginė - nepažeistas audinys apsaugo organizmą nuo mikroorganizmų. Kiekvieno kaulo galą, kuriame yra sąnarys, iškloja hialininė kremzlė. Didžiąją dalį kremzlės audinio sudaro ekstraląstelinis matriksas, kurį gamina. Riebalinis ir retikulinis audinys, jų sandara ir funkcijos.


Griaučių jungiamasis audinys, bendras morfologinis ir funkcinis apibūdinimas. Sveiko žmogaus kremzlinis sąnarių audinys yra stangrus, šiek tiek elastingas ir. Metams bėgant žmogaus sąnariai susidėvi, todėl gali sutrikti sąnarių funkcijos.

Kremzlinis audinys funkcija
Prisitaikymo priemonės – sustiprėjusi arba susilpnėjusi ultrastruktūrų, ląstelių, audinių, organų ir jų sistemų funkcija. Sutrinka kremzlinio audinio hialurono rūgšties gamyba, jos nuolat trūksta. HR kiekio ir kokybės trūkumas sukelia sąnario funkcijos sutrikimus ir.


Pastaruoju metu atliekamos vadinamos mozaikinės kremzlinio audinio transplantacijos. Kremzlinio audinio regeneracija. Kelio sąnaryje yra du kremzlinio audinio diskai, kurie mažina trintį ir palaiko. Tai padės atkurti normalią kelio sąnario funkciją ir ji taip pat padės apsaugoti kelio.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...