2017 m. gegužės 19 d., penktadienis

Penicilino išradėjas

Penicilino išradėjas Nuo to laiko, kai peniciliną atrado Alexander Fleming, buvo išvesti dideliu. Flemingas paskelbė apie antibakterinės medžiagos penicilino išradimą. Pirmasis atrastas efektyvus antibiotikas – prancūzo medicinos studento Ernesto Diušeno 1896 m.

Penicilino išradėjas
Nors vėliau buvo atrasta daugybė kitų antibiotikų, penicilinas iki šiol yra viena iš efektyviausių kovos su bakterijų sukeliamais susirgimais priemonių. Penicilino atradėjas Flemingas buvo labai paprastas ir kuklus. Už tokio kulinarinio recepto išradimą turėtume dėkoti paprastam. Vėliau toji medžiaga bus pavadinta penicilinu, pagal pelėsinį grybą Penicillium notatum.


Penicilino išradėjas
Taip netikėtai prasidėjo antibiotikų era. Pirmuoju atrastu antibiotiku laikomas penicilinas. Išradėjui po kelerių metų mirus, jo. Vis dėlto penicilino išgryninimas pasirodė esanti itin sunki. Blogis triumfuoja tada, kai gėris ilsisi. Tačiau šiuo išradimu džiaugtasi neilgai. Antibiotikai – didžiulis medicinos išradimas ir nemenka. Augantis pneumokokų atsparumas penicilinui –. Mažai kas žino, kad seksualinės revoliucijos pradžia siejama su penicilino išradimu.


Penicilino išradėjas
Iš pirmo žvilgsnio iš pelėsių išgaunamas stiprus. Ir 1945 metais už penicilino išradimą, Nobelio premija buvo įteikta jo kūrėjas Fleming (tas, kuris išrado peniciliną), o mokslininkai dirba tolesnio. Alexander Fleming (Aleksanderis Flemingas), pelnęs Nobelio medicinos. Aleksandras Flemingas tai suprato stebėdamas laboratorijoje, kaip vystosi tolesnių Staphylococcus aureus (stafilokokų) generacijų. Toks pat žymenis įteiktas italui mokslininkui Dr. Enrico Fermi, pasižymėjusiam atomo branduolio tyrinėjimais.


Brown dirba garsaus britų biologo ir farmakologo Aleksandro Flemingo garbei pavadintame muziejuje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...