2017 m. birželio 25 d., sekmadienis

Juvelyrinis akmuo gema

Juvelyrinis akmuo gema Egipte, Romoje ir Graikijoje, iš jo gamino puikias kamėjas, skarabėjus ir intalijas (gemas su įdubusiu vaizdu). Tai natūralūs apdirbti bei neapdirbti brangieji, juvelyriniai bei puošnieji akmenys, organinės kilmės brangakmeniai. Vilniaus pinigų kalyklos monetomis, gemos ir kamėjos.

Juvelyrinis akmuo gema
Juvelyrinės prekės“ brangakmeniai klasifikuojami pagal A. Paprastai jų akmenys su dievų, valdovų ir kitais siužetais buvo. Auskaras - juvelyrinis dirbinys, dėvimas įsegtas skylutėje, pradurtoje ausies apačioje arba. Gemà - ant akmens išraižytas mеno kūrinys.


Juvelyrinis akmuo gema
Tačiau akmenys tokius skirtumus turi, tačiau, be jų, yra ir kitų, priklausančių nuo jų. Gemai – rečiausi ir smulkiausi – didingiausi paminklai ir senovės juvelyrų. Jiems vartoti taurieji metalai, brangieji ir pusbrangiai akmenys, taikyta įvairi. Lietuvoje veikė per 80 auksakalių, juvelyrų, raižytojų ir metalo dirbinių dirbtuvių. Keitėsi žmonių mentalitetas: jie suprato, kad ant virvutės pakabintas akmuo, dantis ar. Dauguma dabartinių mūsų juvelyrų kalba universalia meno kalba. Anuomet tai buvo didžiausia už vieną akmenį pasiūlyta suma. Blyškūs smaragdai juvelyrikoje vadinami tiesiog žaliu berilu (kaitinant jie gali supanašėti į akvamariną).


Senovės Kinijoje iš šių akmenų buvo gaminamos nedidelės gemos.

Juvelyrinis akmuo gema
Tai įmanoma padaryti pačioms ir ne visada būtina kreiptis į juvelyrą. Gema ( reljefu dekoruoti nedideli akmenys ar brangakmeniais ). Papuošalai ir mineralaijuvelyrinių dirbinių ekspozicija. Romos rytinių provincijų juvelyrų (Большая... ant kurių pakabintos kelios gemos (akmenys su figūriniais atvaizdais), rubinas ir. Romualdas Karosas, Daugirdas Večkys, Stefanija Navickienė, Audronė Gražulytė, Rimutė Navickienė, Simas Večkys, Algis Karosas, Gema Navickienė, Adolfas. Tačiau įdomiausias radinys yra signetinis žiedas su karneolio gema, kuri. Pusbrangis karneolio akmuo juvelyrikoje naudotas nuo seniausių.


Böttgerio keramika – dirbiniai iš akmens masės ir porceliano, sukurti XVIII a. Vartojami juvelyrikoje, pjaustomi, poliruojami, šlifuojami.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...