2017 m. birželio 30 d., penktadienis

Zodziai su priesaga ot

Zodziai su priesaga ot Parašykite būdvardį pridėdami priesagą –ot- arba –uot-. Sniegas_________________________________________. Vediniai iš daiktavardžių turi priesagas -inis, -ė, -ingas, -a, -iškas, -a, -(i)otas, -a.

Zodziai su priesaga ot
PRIESAGŲ - uotas ir -otas VARTOJIMAS IR RAŠYBA. Ryškiai tai matyti palyginus būdvardžių su priesaga -inis. Kai kurių būdvardžių darybos reikšmę nulemia priesaga.


Tokie žodžiai jau dažnai laikomi darybiškai neskaidomais.

Zodziai su priesaga ot
Pagal funkciją išskiriamos žodžių darybos ir žodžių kaitybos priesagos. Daromi su priesagomis iš daiktavardžių, veiksmažodžių ir būdvardžių. Tarptautiniuose žodžiuose rašome j, jeigu žodžio kamienas prieš priesagas -inis. Daugiskaita yra sudaroma naudojant priesagą ־ִים (vyr.g.) ir ־וֹת. Vardažodinės ypatybės turėtojų pavadinimai. Veikėjų ir veiksmažodinės ypatybės turėtojų pavadinimai.


PAGRINDINIAI ŽODŽIAI: Rytprūsiai, patronimai, priesagos -aitis ir -(i)ūnas, paplitimas. Išsiaiškins, kokios gali būti daiktavardžių priesagos, aptars jų reikšmę ir vartojimą. Randa ir daiktavardžių priesagas, paaiškina, kuo skiriasi žodžiai sesuo, sesutė, sesutėlė; brolis, broliukas, brolužėlis ir kiti.

Zodziai su priesaga ot
Antrosios grupės žodžius jungia sufiksas –ot- ir bendra reikšmė ,,turintis daug. Priesagų ir priešdėlių vediniai. Trečiosios grupės žodžiai turi tą patį priešdėlį į- ir bendrą reikšmę ,,judėti į ko nors. Tas pats rodiklis (pvz., ta pati priesaga ar tas pats priešdėlis) gali tarnauti.


Slavų priesaga -ovič, -evič atsirado suaugus į vieną dviem skirtingoms. Lietuvoje paistymuose apie tariamą lenkų kalbos Lietuvoje buvimą ot wieków. Ot, koks plepalas, tuoj ir pasakė. Pavardžių priesaga -eikia- ir -eiko-. Hibridai – tai žodžiai, kuriuose yra kitų kalbų elementų, t. Nevartotino hibrido kuri nors reikšminė žodžio dalis (šaknis, priešdėlis, priesaga) lietuvių kalboje neįteisintą – yra. Agliutinatyvi seka ir dalis bazinės leksikos (žodžiai kéz "ranka", vér "kraujas", ló"arklys"... turėtojo priesagą ir linksnio galūnę, kurios jungiamos prie žodžio kamieno (žiūrėti barátoméban).


Rusų kalboje šią šaknį atitinka žodžiai «видеть» ir «ведать». Sudurtiniai žodžiai turi jungiamąją balsę – ia -, todėl niekada nerašysime - e –.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...