2017 m. liepos 22 d., šeštadienis

Achilo kulnas mitas

Achilo kulnas mitas Senovės Graikijos herojus Achilas buvo, kaip pasakoja legenda, jūros deivės ir paprastojo mirtingojo sūnus. Tokiems vaikams gresia visokie. Achilo sužeidžiama vieta liko tik kulnas, už kurio jį maudydama laikė Tetidė.

Achilo kulnas mitas
Kaip sako graikų mitas, deivė Tetidė, norėdama apsaugoti savo sūnų Achilą panardino jį į Stikso upę kur gyveno dvasios. Ne be reikalo mitai buvo visuomenę vienijanti medžiaga. Achilo kulnas – auganti stiprybė vienoje vietoje atveria silpną vietą kitoje. Kretos valdovo Minojo dukterį, davusią Tesėjui siūlų.
Achilo kulnas mitas
Pagal senovės graikų mitą, Sirakūzų tironas Dionisas, norėdamas parodyti.


Agamemnonas atėmė iš Achilo vergę Briseidę ir įžeistas Achilas nebėjo į mūšius. Iš dėkingumo Gordijaus sūnus Midas paaukojo vežėčias dievui ir. Achilo kūnas tapo nepažeidžiamu ir tvirtu kaip geležis tik kulno taip ir. Tamiflu ir Relenza: mitas bliūkšta. Huetteris sakė, kad pavyko aptikti ŽIV „Achilo kulną". Pamokose turi būti skaitomi ir nagrinėjami šie graikų mitai: Sisifas, Narkisas.


Pelijui, legendinio graikų herojaus Achilo tėvui. Medicinos terminologijoje išliko daug antikos mitų - jų herojai dažnai yra delikačių.

Achilo kulnas mitas
Achilas - Trojos karo graikų karžygys, Homero „Iliados“ personažas; jo kūne buvusi tik viena sužeidžiama vieta – kulnas. Deja, mūšyje užnuodyta priešo strėlė pataikė tiesiai į neapsaugotą Achilo kulną ir tai lėmė jo mirtį. Atrodo, šis mitas bando išmintingai perspėti, kad net ir. Atėnų karalius, suvienijęs Atiką, atlikęs žygdarbių.


Perkeltine reikšme: prasimanymas, fantazija.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...