2017 m. liepos 22 d., šeštadienis

Budizmas lietuvoje

Budizmas lietuvoje Lietuvoje viešės vienas garbingiausių nūdienos Tibeto budizmo ir Dzogčeno mokytojų – Jo Eminencija Čiokling Džigme Palden. Tibeto budizmas (dar vadinamas lamaizmu) – religinė tradicija, mahajanos ir vadžrajanos budizmo ir bono esminių elementų. Trečią kartą Lietuvoje apsilankius Tibeto dvasiniam lyderiui Jo Šventenybei Dalai Lamai XIV, daugelio žvilgsniai.

Budizmas lietuvoje
Algirdas Kugevičius – legendinis Lietuvos budistas, mokantis rašytinę tibetiečių kalbą ir iš jos verčiantis svarbiausius budizmo veikalus. Trumpa budizmo istorijos Korėjoje apžvalga. Budizmas buvo atneštas į Korėją IV m. Puslapio pavadinimas: Kwan Um Zen mokykla Lietuvoje.


Budizmas lietuvoje
Taip teigia Lietuvoje viešintis Tibeto budizmo vienuolis Gešė. Informacija apie budizmo centrus Lietuvoje. Lietuvoje taip pat yra budistinių bendruomenių (dzen ir Tibeto budizmo). Premjera Lietuvoje – „Hana: neapsakoma budizmo kelionė“. Nevartosime žodžio religija, nes giliau su budizmu susipažinę žmonės nelabai. Visą spalio mėnesį besidomintieji kviečiami susipažinti su budizmo. Lietuvoje, Stupkalnio budizmo centre rengiamas „Budistinės meditacijos“ mokymų kursas.


Tada, draugams paprašius, suorganizavau vieno zen budistų vienuolio. Mieli krikščionys,:) prašome atsakyti zmones, praktikuojancius budizmą, hinduizmą ar kitas nekrikščioniškas.

Budizmas lietuvoje
Lietuvoje pirmoji budistų bendruomenė (nelegali) atsirado 1972–1973 m. Lietuvos budistų bendruomenė "Reiyukai" sekmadienį "Radisson SAS". Deimantinio Kelio budizmo centrai Lietuvoje. Kodėl žmones iš Vakarų traukia budizmas, atsiradęs Azijoje? Lietuvoje yra pagonybės gaivintojų, kurie atvyksta ir į Punsko parapiją.


Dokumentinis filmas „Hana: neapsakoma budizmo kelionė“ – tai Hanos Nydahl ir jos nuotykių, atveriant Tibeto budizmą Vakarams, istorija. Taip apie savo patirtį siūlant receptus politikams papasakojo ekonomistas Raimondas Kuodis. Vakarų tyrinėtojų, filosofų vaizduojamas budizmas daugiau mums pasako apie jų. Rytų kultūrų suvokimą Lietuvoje, skatinti Rytų ir Vakarų dialogą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...