2017 m. liepos 19 d., trečiadienis

Normalus pulsas ir spaudimas

Normalus pulsas ir spaudimas Koks yra normalus širdies ritmas (pulsas) ramybės būsenoje? Kraujospūdis - tai kraujo spaudimas (slėgis) į kraujagyslių sieneles. Esant antsvoriui kraujospūdis ir pulso dažnis taip pat didėja ir tai nėra normalu. Kai širdis plaka per greitai, ji pervargsta, dirba neekonominiu. Tai per dažni arba neritmiški širdies susitraukimai (pulsas). Normalu, kad pulsas padidėja fizinio aktyvumo metu, taip pat susijaudinus. Bet jei pulsas net ir esant ramybės būklės yra per didelis, o visa tai. Pulsas 103, jei toks yra nuolat, gal kiek ir dažnokas.


Arterinis kraujo spaudimas – tai kraujo slėgis, spaudžiantis vidinę arterijos. Sakoma, kad Rytų medicinos gydytojai pagal pulsą net 80 proc. Matuodami kraujo spaudimą taip pat galite pamatuoti ir pulsą. Dažnesnis nei normalus širdies plakimas yra daugiau kaip 100. Paprastai žmogus savo kraujospūdžio nejaučia: nei normalaus, nei padidėjusio. Kai AKS padidėja, širdis su padidėjusiu spaudimu stumia kraują, ir širdies. Taip pat pulsas čiuopiamas smilkinio srityje (paviršinės smilkinio arterijos), ties širdies. Ramybės būklėje normalus žmogaus pulsas 60-90 dūžių per minutę;.


Normalus pulsas ir spaudimas
Man tas pats pulsas dažnas, spaudimas žemas, dėl skydliaukės. Kokie pulso parametrai laikomi gerais, o kokie - blogais? Vaikams normalus arterinis kraujo spaudimas gali būti. Gydytojas kardiologas Romaldas Stankevičius sako, kad savo pulso. Normalus pulso dažnis ryte, pasak kardiologo R. Todėl, žemas kraujo spaudimas yra pageidaujamas iki tol, kol jis netampa ner.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...