2017 m. rugpjūčio 7 d., pirmadienis

Balti mazi vabaliukai namuose

Balti mazi vabaliukai namuose Sveikos, nebezinau kaip kovot su vabaliukais kruopu spinteleje, jie tokie mazi mazi vos iziurimi. Ju vis atsiranda tai cukruje, tai miltuose. Vienintelė jo „nuodėmė“ – mes nemėgstame, kai po namus laksto. Kaip cukriniam žvyninukui parodyti, kad namuose jis nelaukiamas. DELFI - Šiuolaikiniai civilizacijos laimėjimai mums leidžia namuose susikurti beveik sterilią aplinką, tačiau net ir tai neapsaugo nuo netikėtų. Kaip atrodo namuose gyvenantys parazitai (Eye of Science nuotr.). Gairės: namai, patalynė, erkės, parazitai, vabalai, padidinta, erkutės.

Balti mazi vabaliukai namuose
Jei namuose yra graužikų, erkės slepiasi grindų, sienų plyšiuose, prie.


NAmuose iprastine tvarka, svaru, augalu turim tik orchideja ir cili. Mėgstamiausia šių vabzdžių vieta namuose – virtuvė ar vonios kambarys. Perzejau visa tema ir manau kad tie mazi balti vabaliukai gali buti spider. Patalynės blakėmis vadinami vabzdžiai kelią paniką jų namuose aptikusiems gyventojams. Apie jų naikinimą sklando daugybė mitų. Aš taip ir padariau – po kurio laiko namuose jau augo per 30 įvairių.


Balti mazi vabaliukai namuose
Didelė tikimybė, jog kartu su maisto produktais iš parduotuvės į namus parsinešite ir įvairių nepageidaujamų kenkėjų. Pas mane vienam vazone atsirado kažkoie vabaliukai. Jis dažniausiai gyvena apatinėje lapų pusėje, rezga tankius, plonyčius, baltus voratinklius ir čiulpia lapų sultis. Tačiau neretai jų esti viršutinėje. Lietuvą galėjo patekti ne tik anksčiau, bet ir plisdami. Lietuvoje vabalai pradėti tirti tik XIX a. Be abejonės, tik miltais, balta duona bei makaronais misti tikrai nėra labai.


Pakenktose vietose lapai išmarginti baltais taškeliais ir aptraukti plonu voratinkliu. Vabalai rausvai juodi, apie 10 mm dydžio, su straubliuku.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...