2017 m. rugpjūčio 1 d., antradienis

Musinuke ziemoja

Musinuke ziemoja Peri daugelyje Europos regionų ir vakarų Azijoje. Migruojantys paukščiai – žiemoja Afrikoje ir pietvakarių Azijoje. Mėlynbaltė musinukė (Cyanoptila cyanomelana).

Musinuke ziemoja
Rytų Azijoje, ypač Vietname, Kambodžoje, Tailande, Sumatroje ir. Musinukė – musinukinių šeimos žvirblinis paukštis. Margasparnė musinukė yra svarbiausia rūšis, kuri naudojama biologinei kovai su miško kenkėjais.


Pavieniai paukščiai lengvomis žiemomis kartais žiemoja.

Musinuke ziemoja
Nuo truputį panašaus mažosios musinukės patino skiriasi didesne rusva dėme kūno priekyje. DELFI - Šiltėjančios žiemos vilioja paukščius neieškoti šiltesnių kraštų. Atrodo, kad jų nuojautos pasitvirtina. Reikia žinoti, kad nemažai žvirblinių paukščių – zylės, musinukės. Pagal nuskrendamą atstumą tikrieji migrantai yra skirstomi į tolimuosius migrantus, kurie žiemoja dažniausiai pietų pusrutulio kraštuose. Klimato pokyčius jaučia ir paukščiai, kurie jau ne pirmus metus, užuot išskridę, pasilieka žiemoti ar išskrenda iš Lietuvos vėliau.


Mūsų krašte iš beveik 20 paukščių rūšių, perinčių inkiluose, dalis žiemoja. Sužinojome, kad pilkoji musinukė gyvena pavėsinėse ir mėgsta. Jie nelekia į tolimas tropines šalis, o žiemoja Kaspijos jūros pakrantėje ir kitur, kur nebuna atšiaurios žiemos.

Musinuke ziemoja
Pilkoji musinukė – musinukinių (Muscicapidae) šeimos žvirblinis paukštis. Iš žiemojimo vietų baltieji gandrai į Lietuvą parskrenda apie Kovo 25 dieną, to pasekoje tą dieną senovės lietuviai vadindavo Blovieščiais ir buvo švenčiama. Vėliau, kai pabus įvairūs vabzdžiai, parskris musinukės.


Europoje – Anglijoje, Olandijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje. Inkilus mėgsta ir kai kurie gyvūnai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...