2017 m. rugsėjo 8 d., penktadienis

Gleives suns ismatose

Gleives suns ismatose Sakoma, kad šuns išmatos yra sveikatos veidrodis. Dažnai apie šuns sveikatos būklę galima spręsti iš to, kaip atrodo jo išmatos. Veterinarė paaiškino, kad išmatose neturi būti kraujo, gleivių.

Gleives suns ismatose
Paprastai, jums nereikės nerimauti apie matyti nedidelį kiekį gleivių savo augintinio išmatų. Tai gali buti nuo netinkamo edalo,daznai sunys viduriuoja nuo pieno. Jei šuns išmatos juodos, tai gali rodyti kraujavimą iš žarnyno arba skrandžio.


Kirmėlių invazijos atveju gali būti bet kuris vienas ar visi simptomai: viduriavimas, kartais kraujas išmatose, svorio kritimas, išsausėjęs kailis, bendra prasta šuns.

Gleives suns ismatose
Neatidėliodami kreipkitės į veterinarą, jeigu šuns išmatose pastebėjote kraują. Išmatos būna labai skystos, jose daug gleivių ir nesuvirškinto pašaro dalelių. Užuominos apie šunį religijoje, folklore, šuns atvaizdai ankstyvajame mene. Jei kraujuoja skrandis ar plonasis žarnynas - dažniausiai išmatos būna juodos (kraujas būna apvirškintas). Sergančio šuns nosis karšta, sausa ir jos oda neretai suskilinėjusi. Juodos spalvos išmatos rodo žarnyno arba skrandžio kraujavimą. Normalios išmatos yra suformuotos, vidutinės konsistencijos, rudos spalvos, be priemaišų (gleivių, kraujo).


Fizinių ir cheminių išmatų savybių pokyčiai: 1. Ar būna, kad jūsų mažiukai tuštinasi gleivėm, mano jau antra diena vis po truputį gleivių yra, geria tik mano pienuką, o aš ir nieko naujo.

Gleives suns ismatose
Ligai šiek tiek pažengus, šuns kūno temperatūra pradeda kilti arba krenta žemiau. Juk didziausias kirminu iskaratas yra sunu ismatos , o ju pilna visur. Pasirodo, įveikus pasišlykštėjimą ir apžiūrėjus savo išmatas galima. Vandeningos išmatos, be kietų dalių. Sveiko, tinkamai prižiūrimo šuns kvapas silpnas ir gana malonus, sustiprėja nebent jam.


Susidaro sausa pluta, iš šnervių išsiskiria pūlingos gleivės. Išmatose gali būti randama: kirminų, plaukų ir kt. Dingai, bene artimiausi šuns giminaičiai, maitinasi maždaug 170 rūšių gyvūnais. Kiaušinėliai su išmatomis patenka į aplinką ir čia juos praryja blusų ar plaukagraužių lervos. Ryškiai raudonos arba vyšninės–avietinės spalvos išmatos, kartais su gleivių priemaiša, būdingos kraujuojant iš nusileidžiančiosios storosios žarnos dalies. Išmatos vandeningos be gleivių ir kraujo, turi nemalonų kvapą, paviršius riebus, nes liamblijos gyvendamos plonajame žarnyne sutrikdo riebalų rezorbciją.


Tačiau su išmatomis jie platina mikroskopinius helmintų kiaušinėlius, kurių dauguma yra. Kartais išmatose atsiranda kraujo ar gleivių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...