2017 m. rugsėjo 23 d., šeštadienis

Juodalksnis ir baltalksnis

Juodalksnis ir baltalksnis Iš žievės baltalksnius nesunku atskirti nuo juodalksnių, kurių žievė tamsi ir maždaug 20-25 metų amžiuje trūkinėja. Jauni ūgliai pilkai rusvi, tribriauniai, plaukuoti. Auga drėgnuose miškuose, upių, upelių ir ežerų pakrantėse, dublingame dirvožemyje.

Juodalksnis ir baltalksnis
Nors abi rūšys žinomos bene vienodai, dėl savo. Priešingai nei juodalksnis, negali augti nuolat užmirkusiuose dirvose. Baltalksnis gali užaugti iki 20 metrų, o kartais susiformuoja kaip daugiakamienis, itin. Iš juodalksnių ir baltalksnių žievės ruošiami dažai margučiams suteikia juodą.
Juodalksnis ir baltalksnis
Medis, užaugantis iki 20-30 m aukščio.


Lapai atvirkščiai kiaušiniški, viršūnėse yra įlinkiai, lipnūs. Užaugina vyriškus ir moteriškus žirginius. Parduodu apie 500 m3 baltalksnio ir apie 80 m3 juodalksnio išsikirtimui. II kaitrumo grupė: pušų, juodalksnių malkinė mediena. Sausos malkos, naturalaus drėgnumo malkos, skaldytos malkos, malkų kaladės. Malkų pristatymas palaidomis ar sufasuotas maišeliuose ar. Baltalksnis ir juodalksnis - iki 20-25 m aukščio išaugantys medžiai. Baltalksnio lapai pilkai žali, nelipnūs, juodalksnio - tamsiai žali, su blizgančia viršutine puse.


Juodalksnis ir baltalksnis
Alksniai - juodalksnis, baltalksnis. Nuolat dideliais kiekiais perkame lapuočių tarinius rąstus (drebulė, juodalksnis, baltalksnis, beržas). Lietuvoje savaime auga tik dvi alksnių rūšys – juodalksniai ir baltalksniai. Romualda URBONAVIČIŪTĖ Šiaulietis Kazimieras nustebo. Mes prekiaujame įvairios rūšies mediena: beržu, ąžuolu, uosiu, juodalksniu, baltalksniu, drebule ir kt. Kita vertus, egzistuoja medžių rūšys (drebulė, juodalksnis ir baltalksnis, plaukuotasis beržai), kurios pasižymi gera atžaline galia. Skaičiuoklė parengta pagal Lietuvos Respublikos energetikos ministro patvirtintas Kietojo biokuro apskaitos taisykles.


Biržos Operatoriaus sukauptais. Alnus glutinosa), drebulė (Populus tremula), baltalksnis (Alnus incana).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...