2017 m. rugsėjo 12 d., antradienis

Kalcio salietra šiltnamiams

Kalcio salietra šiltnamiams Pomidorai ir paprikos kalcio salietra tręšiami. Ypač vertinga trąša papildomai tręšti - kalcio salietra. Ji labai veiksminga rūgštesnėse dirvose, kuriose trūksta kalcio, ir šiltnamiuose, kur.

Kalcio salietra šiltnamiams
Ji labai efektyvi rūgštesnėse dirvose, kuriose trūksta kalcio, ir šiltnamiuose, kur naudojama daugiau durpių. Patręšus kalcio salietra, pavyzdžiui. Granuliuota, visiškai tirpi kalcio salietra šiltnamiams. Puikiai tinka tręšti per lapus ir laistyti.


Kalcio salietra šiltnamiams
YaraLivaTM CalcinitTM trąšose nėra. Kalcio amonio salietra Trąšos Achema, Achemos trasos, trasos kaina kainos, pirkite trąšas. Augimo metu, pradedant žydėjimu, kas savaitė (šiltnamyje). Plėveliniuose šiltnamiuose pomidorams galima sudaryti optimalias mikroklimato, drėgmės bei mitybos sąlygas ir gauti gerą jų. Labai svarbu, kad kalio netrūktų vaisių nokimo metu. Paprasčiausia ir efektyviausia tręšti kalcio salietra, taip pat per lapus naudojamas.


Kalcio įsisavinimas priklauso ir nuo mikroklimato sąlygų, ypač šiltnamiuose. Azotas tuo metu ne toks svarbus, jo prireikia prasidėjus vaisių augimui, nokstant padidėja kalio reikšmė. Fosforas su kaliu taip pat pagreitina žydėjimą, vaisių.

Kalcio salietra šiltnamiams
Tręšiant kalcio amonio salietra, augalas užaugina didelį lapo. Yra daug įvairių patarimų, kaip tręšti pomidorus šiltnamiuose. Kalcio salietra pasižymi higroskopiškumu, todėl gaminama granuliuota. Iš kalio trąšų geriausios – pelenai arba kalio sulfatas. Agronomas atskleidžia, koks turi būti paskutinis darbas šiltnamyje rudenį (5).


Tai dažniausiai nutinka, kai pomidorams trūksta kalcio.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...