2017 m. rugsėjo 9 d., šeštadienis

Paveldėjimo mokestis

Paveldėjimo mokestis Lietuvos Respublikos paveldimo turto mokesčio įstatymas. Kai gyventojas (paveldimo turto mokesčio mokėtojas) paveldi turtą, kurio visa. Svarbu žinoti, kad ne visiems įpėdiniams paveldėjimo mokestį reikia mokėti. Prieš kurį laiką mirė mano artimas giminaitis, kuris testamentu paliko turto. Dėl palikimo kreipiausi į notarą, tačiau ten man pasakė, kad už. Paveldėto nekilnojamojo turto pardavimas.


Ką reikia žinoti apie paveldėjimą, taikomus mokesčius bei paveldėto NT pardavimą. Tuomet yra taikomas 15 % GPM mokestis nuo gauto nekilnojamojo turto. Yra du paveldėjimo būdai: pagal įstatymą arba pagal testamentą. Paveldimo turto mokestis apskaičiuojamas procentais nuo paveldimo turto. Uz palikima, kuri gautumete is tevu paveldimo turto mokescio moketi nereiketu. Pradžioj šiuos mokesčius reikia atskirti ir neplakti į krūvą. Pavyzdžiui, kai parduodamas paveldėtas, gautas dovanų ar pagal nuosavybės. Jei nėra ir jų – pajamų mokestis bus skaičiuojamas nuo visos.


Po kiek laiko jį galima parduoti ir kokie mokesčiai reikalingi sumokėt? Po jūsų mirties jis kreipsis į notarų biurą paveldėjimo kaip įstatyminis įpėdinis. Mirus asmeniui, galimi įpėdiniai dėl paveldėjimo turi per tris mėnesius kreiptis į tą. Ar už gautą palikimą reikia mokėti mokesčius valstybei? Ar apmokestinamas gyventojo paveldėtas turtas? Jei taip, koks mokesčio tarifas taikomas ir nuo kokios turto vertės mokestis skaičiuojamas. Mokestis, kuriuo apmokestinamas palikimą gavęs asmuo.


Britų mokesčių tarnyba kaip paveldėjimo mokestį gavo Edgaro Degas skulptūrėlę „Šokėja, apžiūrinti dešinę pėdą“, praneša „BBC News“.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...