2017 m. rugsėjo 25 d., pirmadienis

Skirpstas medis

Skirpstas medis Field Elm) – guobinių (Ulmaceae) šeimos, guobų (Ulmus) genties medžių rūšis. Dabar užregistruotas aukštas skirpstas auga Olandijoje (Utrechte), jo aukštis. Kamštinis skirpstas (Ulmus suberosa) – kuris Ulmus minor varietetas.

Skirpstas medis
Natūraliai paplitęs Lietuvoje, skirspstas gana apyretis medis. Dar vienas iš krašto medžių, kuriam suteikta net keletas vardų: guoba, skirpstas, vinkšna. Jaunų medelių žievė būna lygi, vėliau – suaižėjusi, vagota arba atsilupanti. Dažniausiai tai – aukšti ir stambūs medžiai.
Skirpstas medis
Lajos forma varijuoja nuo plačiai.


Lietuvoje paplitusios trys šios genties rūšys – guoba, skirpstas ir vinkšna. Nors guoba ir buvo naudota liaudies medicinoje, vis dėl to šis medis visą laiką buvo siejamas su. Tai magiškas ir pranašiškas „velnio“ medis, kurį rūsčiai persekiojo didieji inkvizitoriai, liepdavę medkirčiams jį nukirsti arba. Paprastasis skirpstas (Ulmus minor). Lapuotis medis; paprastasis skirpstas – čia rasi įdomius klausimus su atsakymais įvairiomis temomis. Galima rašyti be lietuviškų raidžių. Organizuota politinės partijos narių grupė arba. Guoba energetiškai – išskirtinai vyriškas medis su tikromis vyriškumo dvasinėmis savybėmis.


Skirpstas medis
Vyrauja pietinėje Europoje, Mažojoje. Pereiti į Zenius : Taip, labai egzotiškas medis,bet mūsiškis,iš - Zenius 2015. Turėkite omenyje, kad tam tikri medžiai yra unikalūs, t. SKIRPSTAS (sausio 12- 24 d. ir liepos 15-25 d.). Skirpstas, guoba, vinkšna yra labai panašūs medžiai. Dar prie šitos kompanijos paprastai priskiriamas ir skroblas. Vaikai susidomėję klausėsi ir.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...