2017 m. spalio 11 d., trečiadienis

Kiek kaulu turi zmogus

Kiek kaulu turi zmogus Organizmas gali judėti todėl, kad kaulai sudaryti kaip ilgi ir trumpi svertai. Naujagimis turi ~270 kaulų, keturiolikmetis turi ~356, tačiau bręstant kai kurie kaulai. Kiek kaulų turi žmogus Kūdikis į pasaulį ateina turėdamas 350 kaulų.

Kiek kaulu turi zmogus
Laikui bėgant kai kurie jų suauga, todėl suaugęs žmogus turi tik 206. Atvirkščiai, po 25 metų ląstelių mažėja kasdien po 100 tūkst. Kai gimsta vaikas, jis turi 300 kaulų, o suaugęs žmogus turi tik 206 kaulus.


Pirma, kaulų kiekis skiriasi savo kiekiu atskiruose individuose.

Kiek kaulu turi zmogus
Raumenys judina griaučius ir tvirtinasi prie kaulų sausgyslėmis. Ilgieji kaulai daugiausia sudaro galūnių griaučius;; Trumpieji kaulai turi apylygius visus tris. Blusa gali pašokti 130 kartų aukščiau, nei jos ūgis, žmogaus. Kad pažintume savo kūną ir įmintume jo paslaptis, teks pasikapstyti kiek giliau. Normaliai žmogus mirksi 20–25 kartus per minutę, o įtemptai žiūrėdamas daug rečiau. Kiekvienas sveikas žmogus turi apie 600 raumenų. Kūdikiai turi maždaug 60 kaulų daugiau nei suaugusieji.


Mažiausias žmogaus kaulas, vadinamas kilpa, yra vidinėje ausyje. Amžinas klausimas: kiek mums iš tikrųjų reikia valgyti mėsos?

Kiek kaulu turi zmogus
Nepaneigiamos realybės įrodymai: žmogus – tai siela, turinti kūną (335). O jeigu žmogus ima kasdien bėgioti po daug kilometrų, sukietėja jo kojų padai. Kad veide pasirodytų šypsena, vienu metu turi susitraukti 17 mažų raumenėlių. Griaučiai (skeleton)- tai kaulų ir jų jungčių sistema. Kaklo slankstelių skersinės ataugos turi angas, o nuo krūtininių slankstelių skersinės ataugos angų.


Vanduo sudaro: 15%- riebalinio audinio, 22%- kaulu, 75%- smegenu, 90%-. Koju nyksciai turi du kaulus, visi kiti - po tris. Katinas – vienintelis naminis gyvūnas nepaminėtas Biblijoje; Uodas turi 47 dantis; Per visą gyvenimą. Mėlynasis banginis sveria tiek, kiek sveria 30 dramblių, o jo ilgis kaip 3 autobusų. Kiek zmogus turi kaulu – čia rasi įdomius klausimus su atsakymais įvairiomis temomis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...