2017 m. spalio 23 d., pirmadienis

Kokie yra ilgieji balsiai

Kokie yra ilgieji balsiai Garsai yra tariami ir girdimi, o juos žyminčios raidės rašomos ir skaitomos pagal. Balsiai ī : i, ē : e, ū : u, ō : o, a : ā yra kokybiškai artimi ir sudaro ilgųjų ir trumpųjų fonemų poras. Ilgumas yra fonologinis lietuvių literaturinės kalbos balsių.

Kokie yra ilgieji balsiai
Balsiai yra tokie garsai, kuriuos tariant oras be kliūčių eina pro atvirą burną. Ilgieji balsiai tariami maždaug du kartus ilgiau už trumpuosius. Visų priimta žodžių rašymo taisyklių visuma yra rašyba.


Tačiau balsė o ilguosius balsius žymi seniai lietuvių kalboje vartojamuose skoliniuose: generolas.

Kokie yra ilgieji balsiai
Ilgieji –trumpieji balsiai Parengė Eglė Černiauskiatė, 2012. Perskaitykite sakinius, vietoje taškelių žodžiuose įrašykite i arba y. Pasirink, kuris garsas U ar Ū yra žodyje. Jau žinote, kad balsiai yra tokie garsai, kuriuos tariant oras eina laisvai. Lietuvių kalbos balsiai pirmiausia skirstomi į ilguosius ir trum- puosius. Rentgenogramoje matyti, kokia yra liežuvio, dantų, minkštojo gomurio.


Pavyzdžiui, lietuvių bendrinėje kalboje trumpieji ir ilgieji balsiai yra. Ilgieji ir trumpieji balsiai Kiekvieną dieną jos sugalvodavo vis kitokių veiklų. Aiškiai ištark ir pasakyk, kuriuose žodžiuose girdi garsą i. Garsas yra smulkiausias kalbos vienetas. Hiatas – balsių ar dvibalsių susidūrimas žodžio viduryje ir žodžių sandūroje. Ji apima tiek pusilgį, tiek ilgąjį balsius, tačiau nenurodo, kokios kiekybės. Balsių rašymas I ir Y, U ir Ū rašyba žodžių galūnėse ir kamiene, veiksmažodžių. Baimė sukl__sti yra pagr__ndinis visų klaidų šaltinis.


Atsižvelgiant į tai, kad reikia tyrimų, padėsiančių nustatyti, kokie balsių trukmės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...