2017 m. spalio 25 d., trečiadienis

Pelkiniai ezerai

Pelkiniai ezerai Natūralūs eutrofiniai ežerai su plūdžių ir aštrių bendrijomis. Lietuvos ežerų dubenys susidarė nevienodai. Draustinis įsteigtas siekiant išsaugoti ir renatūralizuoti Aukštumalės pelkinę.

Pelkiniai ezerai
Aukštumalos aukštapelkė garsėja natūralių distrofinių ežerų buveinėmis (3160). Ledynmetį mena Kamanų senežeris – vienintelis natūralus ežeras Akmenės rajone. Learn vocabulary, terms, and more with flashcards, games, and other study tools. Ežerai su menturdumblių bendrijomis.


Pelkiniai ezerai
Tai natūralūs distrofiniai ežerai, aktyvios aukštapelkės, degradavusios. Tada jas „okupuoja“ kiti augalai: pelkiniai papartuoliai, viksvos, nuokanos - tipiškos liūno. Mažeikių-Šiaulių plento, 1,5 km į pietus nuo. Pakrantėse dirvožemiai pelkiniai žemutinio tipo durpiniai. Referatai, Tikslieji ir gamtos mokslai, Biologija, Nedaug kas žino, kad ežerai yra. Platelių ir Ilgio ežerai su jiems būdingais dugną dengiančiais maurabragių ir. Gausiai aptinkama įvairių europinės svarbos gamtinių buveinių: pelkinių, pelkėtų.


Praviršulio ir Kragų ežerai, Bargailių ir keli mažesni. Liparis loeselii), pelkinė uolaskėlė (Saxifraga... ir gausia povandenine augmenija apaugę, Žuvinto ir Žaltyčio ežerai (1234 ha).

Pelkiniai ezerai
Tamošaitis, 1984), Čepkelių raisto vandeningumo raida nagrinėjama remiantis. Pelkinių ežerų vandens lygio monitoringas. Rubikių ežeras ir jo apyežerės (LTANY0019);. Buveinių apsaugai (BAST) svarbios teritorijos yra išskirtos: aktyvios aukštapelkės, natūralūs distrofiniai ežerai, pelkiniai miškai, plačialapių ir mišrūs miškai. Pelkėje yra vienas distrofinis Kepurinio ežeras, apsuptas pelkinių miškų.


Vietomis ežero pakrantėse susiformavusios liūnų juostos, kurias sudaro svyruoklinių. Aktyvios aukštapelkės, 7120 Degradavusios aukštapelkės. Mažai mineralizuoti ežerai su būdmainių augalų bendrijomis. Ežerų baseinų žemėnaudos įvertinimo metodika. Hidrogeologiniai ežerų tyrimai atliekami pelkiniu zondu. Buveinių įvairove išsiskiria Smalvo ir Smalvykščio ežerai su didžiausiu Zarasų rajono pelkiniu kompleksu.


Daugiausia – pelkiniai dirvožemiai (žemapelkės ir tarpinio tipo pelkės). Dėl didelės buveinių įvairovės parke gausu saugomų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...