2017 m. spalio 22 d., sekmadienis

Skruzdeles gyvenimo trukme

Skruzdeles gyvenimo trukme Муравьиная матка) – skruzdėlių patelė, kurianti ir plečianti savo koloniją. Tyrimo rezultatai atskleidė, kad 80 procentų skruzdėlių dirba įvairius darbus:. Gyvūnai įvairūs – įvairi ir jų vidutinė gyvenimo trukmė.

Skruzdeles gyvenimo trukme
Kai kurios skruzdėlės miega 7 valandas per parą. Vidutinė skruzdėlių gyvenimo trukmė – 45-60 dienų. Skruzdėlės gyvena didelėse grupėse. Vyriškos lyties skruzdės, kurių gyvenimo trukmė labai neilga, miršta netrukus po poravimosi.


Skruzdeles gyvenimo trukme
Derliaus nuėmėjų skruzdžių kolonijos, kurios buvo. Vidutinę tikėtiną gyvenimo trukmę nulemia tokie veiksniai, kaip genetinė. Tetramorium caespitum ) - tai tamsiai rudos arba juosvos spalvos skruzdėlės 2-4. Dauguma tarakonų yra tropiniai naktiniai vabzdžiai, todėl gali gyventi tik. Tualete per savo gyvenimą žmogus vidutiniškai prasėdi apie trejus metus. Laumžirgio gyvenimo trukmė – 24 valandos; Vieną valandą dėvint ausines, bakterijų kiekis.


Prabudusios skruzdelės, panašiai kaip ir žmonės, rąžosi ir žiovauja. Todėl jos ir pavadintos „naminėmis rudosiomis skruzdėlėmis". Minėtuose objektuose šios skruzdėlės randa būtinas gyvenimo sąlygas:.

Skruzdeles gyvenimo trukme
Tuo neleidžia abejoti šios rūšies skruzdėlių gyvenimo trukmė. Karalienė gyvuoja 10 metų, kareiviai bei kokybės kontrolės šutvė – apie 5. Maitinimosi trukmė priklauso nuo rūšies ir gali trukti nuo kelių minučių iki kelių. Rudosios naminės skruzdėlės, kitaip vadinamos faraoninėmis skruzdėlėmis. Ji mėgsta šilumą ir drėgmę, todėl gali gyventi ir vystytis tik šildomose patalpose.


Pašnekovas dalinasi savo pastebėjimais: skruzdėlės buvo aptiktos. Lietuvoje aptikta skruzdėlių rūšis gyvena ne pačiose švariausiose vietose. Tyrimai su įvairiais gyvūnais (nuo skruzdėlių iki beždžionių) parodė, kad. Atsižvelgdamas į kūno dydžio įtaką jis ieškojo gyvenimo trukmės koreliacijų su.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...