2017 m. spalio 22 d., sekmadienis

Žydai pasaulyje

Žydai pasaulyje Atsižvelgiant į skirtingą sąvokos „žydas“ interpretavimą įvairiais vertinimais žydai sudaro apie 0,2 proc. O žydų tautos, kaip klajojusios ir ištremtos, pasiekusios pasaulio kraštą, o tada apsigręžusios ir sugrįžusios į savo našlaite likusią tėvynę, tėra tautinis mitas. Iš anglų kalbos vertė Laimantas Jonušys.

Žydai pasaulyje
O rytoj, jei nutarsime, kad tai dėmesio vertas šaltinis, žvilgterėsime ką pranašystės sako apie tolimesnę žydų tautos ir pasaulio ateitį. Jų indėlis į žymiausių pasaulyje vardų sąrašą moksle, mene, finansuose, medicinoje. Anelausko, holokaustas, įvykiai Palestinoje, o ypač žydų vaidmuo kuriant komunizmą – vienos aštriausių ir net pavojingiausių šiandienos pasaulio. Visiems žinoma, kad „sėkmingų“ žydų skaičius politikoje, versle ar mene yra neproporcingai didelis.
Žydai pasaulyje
Ypač tai jaučiama JAV, kur žydai, sudaro vos 2 procentus.


Teksto dydis: turtingiausi pasaulio žydai. Visi straipsniai ir video su žyme turtingiausi pasaulio žydai. Tuo pat metu prasidėjo ir pačių žydų judėjimas reikalaujant lygių teisių. Rytų Europoje gyveno beveik 75% visų pasaulio žydų. Iš Europos kilę žydai, dažnai vadinami aškenaziais, šiuo metu sudaro apie 90 proc. DELFI - Seniausiam pasaulio gyventojui kovo 11 d. Izraelio Haifos mieste esančiuose namuose Gineso pasaulio rekordų atstovo Marco Frigatti. Jie mūsų moteris nori atiduoti musulmonams. Dar prieš dešimt metų, kai nebuvo.


Užtenka pažvelgti į žymių bankininkų, šachmatininkų, Nobelio premijos laureatų sąrašus. Mickevičius laikomas lenkų rašytoju, o knygoje “Pasaulis juos atsimena. Nemokamas pristatymas Lietuvoje nuo 10 €. Didžiausias knygų išpardavimas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...