2017 m. lapkričio 21 d., antradienis

Lygusis raumeninis audinys

Lygusis raumeninis audinys Lygusis raumuo – neruožuotas raumuo, kurio skaidulos jungiasi tarpusavyje. Raumeninis audinys – viena iš 4 pagrindinių gyvūnų audinių grupių. Jis atlieka judėjimo funkciją, nes yra sudarytas iš ypatingų ląstelių - miocitų, kurie gali.

Lygusis raumeninis audinys
Skersaruožis raumeninis audinys, griaučių raumeninis audinys - audinys, sudarantis skersaruožius raumenis. Audinio pavadinimas kilo dėl aktino ir miozino. Jis susitraukia lėtai ir sugeba ilgą laika. Pagrindinis raumenų struktūrinis vienetas – raumeninė ląstelė ar dar kitaip raumeninė.


Lygusis raumeninis audinys
RAUMENINIO AUDINIO LĄSTELĖS RAUMUO RAUMENS SKAIDULŲ PLUOŠTAS VIENA RAUMENS SKAIDULARAUMENINĖ LĄSTELĖ. Audinys - tai ląstelių ir tarpląstelinės medžiagos visuma, kurioms. LYGIOJO RAUMENS SANDAROS YPATUMAI. Audinys – tai ląstelių ir tarpląstelinių medžiagų visuma, kuriai būdinga bendra kilmė, sandara ir. Iš lygiojo raumeninio audinio sudaryta skrandžio sienelė. Neuronas, jo kūnas, ataugos (dendritas, aksonas). Raumeniniai audiniai yra dviejų rūšių: skersaruožis ir lygusis (ypatinga rūšis yra širdies raumuo, mes jo neišžiūrėsime). Lygusis (neruoţuotasis) raumeninis audinys, jo struktūriniai ypatumai, histogenezė.


Jungiamasis audinys, bendras morfologinis ir funkcinis apibūdinimas.

Lygusis raumeninis audinys
Neruožuotasis (lygusis) raumeninis audinys. Griauëiq ruoíuotasis raumeninis audinys ° 104. Neruoìuotasis (lygusis) raumeninis audinys ° 107. Epitelinis audinys skirstomas į paviršinį ir liaukinį audinį. Be raumeninių ląstelių į raumeninio audinio sudėtį įeina kolageninis jungiamasis. Iš viršaus į apačią priešinę liauką perveria šlaplė.


Prostatą sudaro raumeninis ir liaukinis audiniai. Ruožuotasis raumeninis audinys. Griaučių skersaruožio raumeninio audinio sandara. Straipsnis iš Vikipedijos , laisvosios enciklopedijos. Dengia skrandžio paviršių ir jungia su kitais organais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...