2017 m. lapkričio 21 d., antradienis

Minimalus atlyginimas danijoje 2015

Minimalus atlyginimas danijoje 2015 Atlyginimais Danija netgi lenkią taip populiarią Norvegiją – vidutinė alga. Dirbant už minimalų, apie 1400 eurų atlyginimą, svajoti apie buto nuoma būtų kiek. Tačiau daugelio tikslas – ne minimalus atlyginimas, o didesnis.

Minimalus atlyginimas danijoje 2015
ES valstybių narių minimalaus darbo užmokesčio statistika labai įvairi. Juodkalniją (2015 m. liepos mėn. duomenys), Lietuvą, Vengriją, Čekiją. Vyriausybė nustato tam tikrą minimalų atlyginimo dydį, kurį privalo.


Minimalus mėnesinis darbo užmokestis: 1 129 litai.

Minimalus atlyginimas danijoje 2015
Danija Vidutinis mėnesinis darbo užmokestis: 15 251 litas. Antrą sezoną iš eilės į Danijos ūkį išvažiuojanti šiaulietė Inga pasakoja, kad šeimininkams labai patinka lietuviai. Jie, anot danų, yra patys darbščiausi. Darbų pradžia nuo rugsejo 14 dienos. Kad gautumėte atlyginimą jūs turite turėti mokesčių kortelę, kurioje bus nurodyta, kiek procentų mokesčių.


Lietuvai įstojusį euro zoną, mūsų šalies gyventojų atlyginimai yra patys mažiausi šiame. Lietuviai Daniją renkasi labai dažnai dėl aukšto pragyvenimo lygio, panašaus klimato, nedidelio atstumo. Lenkia mus ir kaimynai lenkai – Lenkijoje minimalus atlyginimas yra 397 eurai. Estija nuo 2015–ųjų sausio MMA, dirbant visu krūviu, didina iki 390 eurų.

Minimalus atlyginimas danijoje 2015
Nuo liepos 25 eurais didės minimali mėnesinė alga. Suomija, Danija, Austrija bei Italija yra nenustačiusios MMA, bet jų darbuotojų. Po šios „šiaurietės“ rikiuojasi Danija - 38,40 eurų už valandą darbo (132,59 litų) ir. Tačiau Švedijos atlygis už valandą – ne pats didžiausias.


Vidutinis valandos atlyginimas Lietuvoje – trečias nuo galo ES. Publikuota: 2015-03-30 Autorius: Liucija Zubrutė Rašyti komentarą. Danijoje Forumas: Bendra apie 4 metų failai: 0.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...