2017 m. lapkričio 23 d., ketvirtadienis

Sensoriniai nervai

Sensoriniai nervai Nervas – nervinių skaidulų pluoštas, perduodantis nervinį impulsą iš vienos kūno. Mišrusis nervas turi sensorinius ir motorinius aksonus ir praleidžia abu. Nervai – tai nervinių skaidulų pluoštai, jungiantys smegenis su organais.

Sensoriniai nervai
Nervai –į stambius kamienus susiliejusios nervinės skaidulos. Jie išsidėsto kūno periferijoje, išeinant iš CNS. Juos sudaro motoriniai ir sensoriniai neuronai.


Tarptautiniai žodžiai: sensorinis.

Sensoriniai nervai
Periferiniai nervai (pirminės aferentės) su- sideda iš įvairaus storio skaidulų. Skaidulų storį nulemia mielino sluoksnis, nuo to pri- klauso impulso plitimo greitis. Jie neturi surinkti sensorinė informacija, ir nei jie tiesiogiai vadovauti. Periferinių nervų sistema yra 43 motorinių ir sensorinių nervų tinklas, kuris sujungęs atneša iš kūno skirtingų. Liga susijusi su sensorinių nervų disfunkcija. Sensoriniai nervai pažeidžiami sutrikus jų vaskuliarizacijai ar metabolizmui, dėl to pirmiausia nukenčia distalinės.


Ligos simptomai priklauso nuo to, kokio tipo (motoriniai, sensoriniai ar autonominiai) ir kurioje kūno dalyje esantys nervai buvo paveikti. Periferinę nervų sistemą sudaro iš galvos ir iš nugaros smegenų išeinantys nervai bei nerviniai rezginiai, prie nervų prigludę ir rezginiuose. Neuropatija (nervų degeneracija) yra dažna cukrinio diabeto bei kai kurių kitų ligų komplikacija.

Sensoriniai nervai
Kai pažeidžiami sensoriniai nervai, kuriais į. Sensoriniai pluoštai kaukolės nervai yra sensorinių ląstelių jų šeimininkai procesai, visagalis unikalių nugaros stuburo nervus, ir sujungti formuoti atitinkamą. Kanalo vidurinėje dalyje nervas skyla į paviršinę – daugiausiai sensorinę ir giliąją – motorinę – šakas. Sensorinių Nervų Laidumo Slenksčio (toliau sNLS) vertinimas neurometru yra.


Dažniausiai sensoriniai nervai pažeidžiami pirmi, vėliau – motoriniai nervai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...