2017 m. gruodžio 7 d., ketvirtadienis

Darbas puse etato darbo kodeksas

Darbas puse etato darbo kodeksas Darbo laiko režimas ir LR darbo kodeksas. Jeigu už tam tikrą darbą visu etatu įmonėje mokama minimalioji alga. Jeigu asmuo dirba pusę etato, darbdavio mokamos „Sodros“ įmokos bus. Jeigu darbuotojas turi pusę etato ar dar mažesnę jo dalį, jam taip pat priklauso. Dažnai girdima, kai darbuotojai sako, jog dirba „puse etato" ar „trečdaliu etato". Darbo kodekse nustatyta, kad atostoginiai turi būti išmokami prieš 3 d. Man ir, tikiu, dar pusei dirbančiųjų DK reikalingas kaip šuniui penkta koja.

Darbas puse etato darbo kodeksas
Joje nurodoma, kad "darbas ne visą darbo laiką neapriboja darbuotojo teisių nustatant.


Darbo užmokestis - tai atlyginimas už darbą, darbuotojo atliekamą pagal darbo. Dirbant ne visą darbo laiką (pvz.,0,5 etato ir pan.). Paminėtina, kad faktas, jog darbo sutartis buvo sudaryta darbui „pusei etato“. Jos dabartinis etatas 0,875 et-tai atitinka 7 val. Patarkite kaip tai įforminti, kad nepažeistume įstatymų ir darbas. Už kiekvienus darbo metus kasmetinės atostogos suteikiamos tais. Na, o esant kaltei, darbuotojas gali būti atleistas tik pagal darbo kodekse griežtai.


Kiek valandų per savaitę priklauso dirbti, dirbant puse etato?

Darbas puse etato darbo kodeksas
Ar man apsimoka būti įformintai, kaip puse etato ir dirbti viršvalandžius. Lietuvos Respublikos darbo kodekso 95 straipsnio 5 dalis numato, kad darbo sutartyje. Papildomi darbai toje pačioje darbovietėje. Vieniems papildomas darbas reikalingas bandant pavyti augančių maisto. Iš pradžių darbuotojas turi sugrįžti į darbą. Kodekso 133 straipsnis), taip pat jo atostogų.


Gal kas zinote- jei darbuotojas dirba puse etato-kaip yra su sveikatos draudimu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...