2017 m. gruodžio 8 d., penktadienis

Komplikacijos po koju venu operacijos

Komplikacijos po koju venu operacijos Komplikacijos po kojų poodinių venų šalinimo operacijų yra labai retos. Galimi kraujavimai, arterijų, giliųjų venų ar nervų pažeidimai, infekcijos. Lietuvoje kas dvidešimtas žmogus kenčia dėl išsiplėtusių poodinių kojų venų.

Komplikacijos po koju venu operacijos
Dėl to išsiplėtusių poodinių venų operacijos yra dažniausiai atliekama. Ir išvis po operacijos nereikėjo man jokių nuo skausmo, neskaudėjo man visai. Viena iš didžiausių kojų venų išsiplėtimo rizikos veiksnių yra nuolatinis.


Tai nustatoma atlikus ultragarsini kojų venų dvigubo skenavimo tyrimą.

Komplikacijos po koju venu operacijos
Jei galima operuoti lazeriu, tada rizika minimali, nes šios operacijos metu nėra narkozės. Nuo to priklauso pooperacinis skausmingumas, komplikacijų dažnis ir operacijos. Nauji išsiplėtusių kojų venų gydymo metodai – išganymas tiems, kurie kenčia kojų skausmus ir rizikuoja komplikacijomis, pavojingomis gyvybei. Ryžto jam suteikė trumpa, visiškai neskausminga kojų venų operacija, kurią lazeriu Medicinos diagnostikos ir gydymo centre Vilniuje jam atliko. Išsiplėtusių kojų venų operacija nėra labai sudėtinga. Po išsiplėtusių venų operacijų komplikacijų beveik nebūna, nors pasitaiko, kad žaizdos.


Kitu atveju liga progresuoja ir sukelia eilę komplikacijų. Praėjusią savaitę man buvo atlikta kojų venų operacija lazeriu. Refliuksas prieš operaciją nustatytas vena saphena magna 96 proc.

Komplikacijos po koju venu operacijos
Didžiųjų komplikacijų po operacijos nepastebėta. Ar dažnai po operacijos liga atsinaujina? Kojų venų varikozės gydymas priklauso nuo ligos stadijos.


Koju venos islindusios mazgais ant blauzdu. Taip isivaizduoju laukia ir manes operacija. Po šių operacijų trombozė aplanko kas antrą ligonį, o po atviros. Labai profesionalus gydytojas, puikiai atliko kojų venų operaciją, jaučiuosi labai gerai, nekilo jokių komplikacijų ar nepageidaujamų reiškinių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...